Allegrini, Corte Giara, Amarone 2016

437.00 kr.
customer-list-add

Allegrini, Corte Giara, Amarone 2016

Allegrini, Corte Giara, Amarone 2016

Vår utvärdering

Amarone Corte Giara är gjord av 70% Corvina Veronese och 30% Rondinella från vingårdens vingårdar i Valpolicella. De flesta tomter ligger på en höjd av 180-250 m.o.h., vetter mot sydost och är planterade med vinstockar som i genomsnitt är ca. 31 år gammal. Tomterna är dekorerade med den klassiska Pergola Trentino-bindningsmetoden med ca. 3000 vinstockar / ha. Undergrunden är mycket stenig och består huvudsakligen av kalk och lera, en klassisk komposition av Valpolicella.

Klusterna väljs och plockas ut för hand under andra halvan av september, och torkningsprocessen varar vanligtvis i 3 månader. Druvorna förföljs sedan och mosas lätt och jäsning varar i ca. 22-24 dagar med kontinuerlig omrörning. Efter försiktig pressning mognar vinet i 15 månader i lika delar stora slaviska träfat och ett år gamla barriker. Efter tappning mognas vinet i ytterligare 6 månader.

Vintage 2016 förväntas bli en av de allra bästa årgångarna för Amarone, med väderförhållanden som gav vinerna både balans och stor elegans. Vinet har en intensiv, rubinröd färg och i aromen är det toner av mogna körsbär och peppar som omedelbart dominerar. Ganska snabbt i glaset utvecklar vinet dock också mer känsliga nyanser av örter, nypon och plommon. Smaken har en bra harmoni mellan torrhet, köttighet och velour. En mycket utsökt Amarone. Ge den en timmes syresättning på karaffen innan du serverar den. Tändstickor på det finaste sättet grillrätter, grytor (helst hjortkött eller lamm) och t.ex. anka à lorange.

Om produkten

Amarone Corte Giara är gjord av 70% Corvina Veronese och 30% Rondinella från vingårdens vingårdar i Valpolicella. De flesta tomter ligger på en höjd av 180-250 m.o.h., vetter mot sydost och är planterade med vinstockar som i genomsnitt är ca. 31 år gammal. Tomterna är dekorerade med den klassiska Pergola Trentino-bindningsmetoden med ca. 3000 vinstockar / ha. Undergrunden är mycket stenig och består huvudsakligen av kalk och lera, en klassisk komposition av Valpolicella.

Klusterna väljs och plockas ut för hand under andra halvan av september, och torkningsprocessen varar vanligtvis i 3 månader. Druvorna förföljs sedan och mosas lätt och jäsning varar i ca. 22-24 dagar med kontinuerlig omrörning. Efter försiktig pressning mognar vinet i 15 månader i lika delar stora slaviska träfat och ett år gamla barriker. Efter tappning mognas vinet i ytterligare 6 månader.

Vintage 2016 förväntas bli en av de allra bästa årgångarna för Amarone, med väderförhållanden som gav vinerna både balans och stor elegans. Vinet har en intensiv, rubinröd färg och i aromen är det toner av mogna körsbär och peppar som omedelbart dominerar. Ganska snabbt i glaset utvecklar vinet dock också mer känsliga nyanser av örter, nypon och plommon. Smaken har en bra harmoni mellan torrhet, köttighet och velour. En mycket utsökt Amarone. Ge den en timmes syresättning på karaffen innan du serverar den. Tändstickor på det finaste sättet grillrätter, grytor (helst hjortkött eller lamm) och t.ex. anka à lorange.

Serving tips