Allegrini, Palazzo Della Torre 2017 Magnum

699.00 kr.
customer-list-add

Allegrini, Palazzo Della Torre 2017 Magnum

Allegrini, Palazzo Della Torre 2017 Magnum

Vår utvärdering

Palazzo della Torre kommer från fastigheten Villa della Torre, som Allegrini köpte 2008, består av en vacker renässansbyggnad som idag utgör företagets huvudkontor och 26 hektar. vingårdar runt slottet. Fälten levererar druvor till ett av Allegrinis mest kända viner över hela världen: Palazzo della Torre. Vinrankorna med Corvina, Rondinella och Sangiovese planterades mellan 1962 och 1989 enligt den klassiska Pergola Trentina-bindningen, på vackra, österläge terrasser, åtskilda av en stenmur. Senare planterades Corvinone enligt Guyot-systemet. En höjd av ca. 240 m.o.h. och en perfekt komposition av marmel, lera och lime i undergrunden ger viner med god arom, skarphet, struktur och hög sockerkoncentration.

Palazzo della Torre tillverkas på 40% Corvina Veronese, 30% Corvinone, 25% Rondinella och 5% Sangiovese, som vinifieras separat. Under skörden i september är de flesta druvorna förföljda, försiktigt mastade och jästa på ståltankar. En liten del av Corvinone-druvorna avlägsnas och torkas i hela kluster fram till december, då den jäses och blandas med vinet från de "färska" Corvinone-druvorna. Denna process ger vinet en mycket speciell velour och komplexitet. Vinerna genomgår sedan en malolaktisk jäsning på barriques fram till mitten av april, då de mognar i 15 månader på ett år gamla barriques. Först gör du den färdiga blandningen och efter några månaders vila tappas vinet på flaska. Vinet tappas 7 månader innan det släpps.

Palazzo della Torre har en fin, djup, rubinröd färg med en lila nyans. I aromen avslöjar vinet en otroligt känslig och harmonisk stil med läckra, skarpa nyanser av körsbär, röda plommon, men också toner av russin och katrinplommon. Smaken förenar både djup och köttighet, men också finess och bit. Det slutar med komplexa nyanser av svartpeppar, kryddnejlika, kanel och lite vanilj. Tanninet är snyggt rundat.

Om produkten

Palazzo della Torre kommer från fastigheten Villa della Torre, som Allegrini köpte 2008, består av en vacker renässansbyggnad som idag utgör företagets huvudkontor och 26 hektar. vingårdar runt slottet. Fälten levererar druvor till ett av Allegrinis mest kända viner över hela världen: Palazzo della Torre. Vinrankorna med Corvina, Rondinella och Sangiovese planterades mellan 1962 och 1989 enligt den klassiska Pergola Trentina-bindningen, på vackra, österläge terrasser, åtskilda av en stenmur. Senare planterades Corvinone enligt Guyot-systemet. En höjd av ca. 240 m.o.h. och en perfekt komposition av marmel, lera och lime i undergrunden ger viner med god arom, skarphet, struktur och hög sockerkoncentration.

Palazzo della Torre tillverkas på 40% Corvina Veronese, 30% Corvinone, 25% Rondinella och 5% Sangiovese, som vinifieras separat. Under skörden i september är de flesta druvorna förföljda, försiktigt mastade och jästa på ståltankar. En liten del av Corvinone-druvorna avlägsnas och torkas i hela kluster fram till december, då den jäses och blandas med vinet från de "färska" Corvinone-druvorna. Denna process ger vinet en mycket speciell velour och komplexitet. Vinerna genomgår sedan en malolaktisk jäsning på barriques fram till mitten av april, då de mognar i 15 månader på ett år gamla barriques. Först gör du den färdiga blandningen och efter några månaders vila tappas vinet på flaska. Vinet tappas 7 månader innan det släpps.

Palazzo della Torre har en fin, djup, rubinröd färg med en lila nyans. I aromen avslöjar vinet en otroligt känslig och harmonisk stil med läckra, skarpa nyanser av körsbär, röda plommon, men också toner av russin och katrinplommon. Smaken förenar både djup och köttighet, men också finess och bit. Det slutar med komplexa nyanser av svartpeppar, kryddnejlika, kanel och lite vanilj. Tanninet är snyggt rundat.

Serving tips