Bodegas Montecillo, Rioja Gran Reserva 2009

259.00 kr.
customer-list-add

Bodegas Montecillo, Rioja Gran Reserva 2009

Bodegas Montecillo, Rioja Gran Reserva 2009

Vår utvärdering

Bodja Montecillos Rioja Gran Reserva är tillverkad av 100% Tempranillo, som kommer från de äldsta vinstockarna på Montecillos egna vingårdar i Rioja Alta. Det är oenologen och agronomen Carmelo Espinosa Muga som ansvarar för odlingen av Montecillo. Tillsammans med källarens mästare Mercedes Garciá Rupérez har de definierat rätt paket för rätt druvsorter och utvecklat nya, miljövänliga odlingsmetoder som kan förbättra druvornas kvalitet och komplexitet.

I källaren är det Mercedes Garciá Rupérezs jobb att ge vinerna sin egen stil och identitet, med full respekt för områdets traditioner. En balanskonst som kräver många tester, analyser och stor innovation, som hon och hennes team är kända för och respekteras i området. När man anländer till källaren prioriterar Mercedes en skarp sortering av druvorna, en hel eller delvis destillering och en mild krossning. Den långa, svala jäsningen sker med druvornas egna jästceller på de nya Ganimede-fermenteringstankarna, vilket säkerställer en skonsam och effektiv extraktion av färg, arom och smak. Efter en malolaktisk jäsning mognar Gran Reserva på amerikanska fat i 26 månader och senare flaskas i min. 36 månader.

Färgen är Montecillos Rioja Gran Reserva mörk, rubinröd med violetta nyanser, och i doften hittar du komplexa toner av mogna svarta vinbär, vilda björnbär och mörka körsbär, men också läder, cederträ och tobak. I smak är vinet mycket koncentrerat och fylligt och samtidigt elegant med mogna bär, engelska lakrits, bitter choklad och vanilj och lite trä. Det är ett otroligt fint och harmoniskt vin, där velour och det känsliga matchar varandra vackert. Perfekt för råvilt, lamm, kalv eller nötkött - helst på grillen! Prova också med en mogen Manchego-ost. Det kan syrgas i en timme eller två innan servering.

91 poäng på Wine Enthusiast!

Om produkten

Bodja Montecillos Rioja Gran Reserva är tillverkad av 100% Tempranillo, som kommer från de äldsta vinstockarna på Montecillos egna vingårdar i Rioja Alta. Det är oenologen och agronomen Carmelo Espinosa Muga som ansvarar för odlingen av Montecillo. Tillsammans med källarens mästare Mercedes Garciá Rupérez har de definierat rätt paket för rätt druvsorter och utvecklat nya, miljövänliga odlingsmetoder som kan förbättra druvornas kvalitet och komplexitet.

I källaren är det Mercedes Garciá Rupérezs jobb att ge vinerna sin egen stil och identitet, med full respekt för områdets traditioner. En balanskonst som kräver många tester, analyser och stor innovation, som hon och hennes team är kända för och respekteras i området. När man anländer till källaren prioriterar Mercedes en skarp sortering av druvorna, en hel eller delvis destillering och en mild krossning. Den långa, svala jäsningen sker med druvornas egna jästceller på de nya Ganimede-fermenteringstankarna, vilket säkerställer en skonsam och effektiv extraktion av färg, arom och smak. Efter en malolaktisk jäsning mognar Gran Reserva på amerikanska fat i 26 månader och senare flaskas i min. 36 månader.

Färgen är Montecillos Rioja Gran Reserva mörk, rubinröd med violetta nyanser, och i doften hittar du komplexa toner av mogna svarta vinbär, vilda björnbär och mörka körsbär, men också läder, cederträ och tobak. I smak är vinet mycket koncentrerat och fylligt och samtidigt elegant med mogna bär, engelska lakrits, bitter choklad och vanilj och lite trä. Det är ett otroligt fint och harmoniskt vin, där velour och det känsliga matchar varandra vackert. Perfekt för råvilt, lamm, kalv eller nötkött - helst på grillen! Prova också med en mogen Manchego-ost. Det kan syrgas i en timme eller två innan servering.

91 poäng på Wine Enthusiast!

Serving tips