Borgo Scopeto, Borgonero Toscana IGT 2017

299.00 kr.
customer-list-add

Borgo Scopeto, Borgonero Toscana IGT 2017

Borgo Scopeto, Borgonero Toscana IGT 2017

Vår utvärdering

Borgonero tillverkades först 1998 och jämfört med den mjukare Chianti Classicos från Borgo Scopeto är det det mest kraftfulla och garvavinet från slottet. Detta beror främst på det faktum att vinet till skillnad från de andra vinerna på slottet inte är tillverkat av nästan 100% Sangiovese utan också innehåller Cabernet Sauvignon, Merlot och Syrah. Alla druvor kommer från slottets egna vingårdar i Cagliano och Vittoria, som ligger på en höjd av 400-450 m.o.h. Efter en separat alkoholjäsning, följt av en klassisk malolaktisk jäsning, blandas vinerna från de olika druvsorterna tillsammans och den färdiga blandningen mognar i 14-16 månader exklusivt på franska ekfat på 500 liter (Durmast).

Borgonero är extremt koncentrerad och intensiv i sin mörkröda färg. I näsan är vinet otroligt komplext och charmigt, med nästan eteriska dofter av läder och tobak. I smaken blir man först överväldigad av en mycket strukturerad och våldsamt mörk karaktär, men ganska snabbt blir vinet till det mer velour- eller nästan silkeslen - något som förvånar sig i ett så kraftfullt vin.

Du bör inte erbjuda lättare rätter till vinet, för då tar det upp allt utrymme! Servera den med t.ex. starka soppor (nötköttsvans), stekt rött kött, rätter med tryffel, svamp samt mogna ostar. Prova det också för fiskrätter som serveras med en stark sås eller fondue.

Om produkten

Borgonero tillverkades först 1998 och jämfört med den mjukare Chianti Classicos från Borgo Scopeto är det det mest kraftfulla och garvavinet från slottet. Detta beror främst på det faktum att vinet till skillnad från de andra vinerna på slottet inte är tillverkat av nästan 100% Sangiovese utan också innehåller Cabernet Sauvignon, Merlot och Syrah. Alla druvor kommer från slottets egna vingårdar i Cagliano och Vittoria, som ligger på en höjd av 400-450 m.o.h. Efter en separat alkoholjäsning, följt av en klassisk malolaktisk jäsning, blandas vinerna från de olika druvsorterna tillsammans och den färdiga blandningen mognar i 14-16 månader exklusivt på franska ekfat på 500 liter (Durmast).

Borgonero är extremt koncentrerad och intensiv i sin mörkröda färg. I näsan är vinet otroligt komplext och charmigt, med nästan eteriska dofter av läder och tobak. I smaken blir man först överväldigad av en mycket strukturerad och våldsamt mörk karaktär, men ganska snabbt blir vinet till det mer velour- eller nästan silkeslen - något som förvånar sig i ett så kraftfullt vin.

Du bör inte erbjuda lättare rätter till vinet, för då tar det upp allt utrymme! Servera den med t.ex. starka soppor (nötköttsvans), stekt rött kött, rätter med tryffel, svamp samt mogna ostar. Prova det också för fiskrätter som serveras med en stark sås eller fondue.

Serving tips