Ca d'Gal, Moscato d'Asti Vite Vecchia 2014

699.00 kr.
customer-list-add

Ca d'Gal, Moscato d'Asti Vite Vecchia 2014

Ca d'Gal, Moscato d'Asti Vite Vecchia 2014

Vår utvärdering

Ca ’d’Gals Vitte Vecchia Moscato d’Asti kommer från tre tomter i Valdivillakullarna. De kombinerar för att skapa en tunnland vingård planterad med en gammal klon av den vita Canelli Moscato, som nu är 60 år gammal. Tack vare den perfekta och helt söderlägexponeringen, där termen Sorì (lokal piedmontes term för "sluttning", ofta söderut) har sitt mest talande uttryck, mognar alla vingårdar regelbundet med enhetliga gyllene druvsamlingar.

Jorden är lätt och vitaktig, och den högre procentandelen kalksten gör den idealisk för struktur och kropp, medan det tempererade klimatet med kalla vintrar och regniga höstar alternerande med varma men torra somrar ger denna Moscato den nödvändiga friskheten och mineralinnehållet.

År 2003 beslutade Ca ’d’Gal att utvidga resten och tappningen av en del av produktionen innan den släpptes. Sedan dess lagras 1 300 flaskor varje år och släpps inte förrän i september det femte året efter skörden.

Det är en riktig reserv i en reserv, vilket gör detta vin till en sällsynthet. Njut av det vid speciella tillfällen eller när du verkligen behöver en bra efterrätt

Om produkten

Ca ’d’Gals Vitte Vecchia Moscato d’Asti kommer från tre tomter i Valdivillakullarna. De kombinerar för att skapa en tunnland vingård planterad med en gammal klon av den vita Canelli Moscato, som nu är 60 år gammal. Tack vare den perfekta och helt söderlägexponeringen, där termen Sorì (lokal piedmontes term för "sluttning", ofta söderut) har sitt mest talande uttryck, mognar alla vingårdar regelbundet med enhetliga gyllene druvsamlingar.

Jorden är lätt och vitaktig, och den högre procentandelen kalksten gör den idealisk för struktur och kropp, medan det tempererade klimatet med kalla vintrar och regniga höstar alternerande med varma men torra somrar ger denna Moscato den nödvändiga friskheten och mineralinnehållet.

År 2003 beslutade Ca ’d’Gal att utvidga resten och tappningen av en del av produktionen innan den släpptes. Sedan dess lagras 1 300 flaskor varje år och släpps inte förrän i september det femte året efter skörden.

Det är en riktig reserv i en reserv, vilket gör detta vin till en sällsynthet. Njut av det vid speciella tillfällen eller när du verkligen behöver en bra efterrätt

Serving tips