4.0
af 1 anmeldelser

Ca'del Baio, Barbera d'Alba, Paolina 2017

199.00 kr.
customer-list-add
4.0
af 1 anmeldelser

Ca'del Baio, Barbera d'Alba, Paolina 2017

4.0
af 1 anmeldelser

Ca'del Baio, Barbera d'Alba, Paolina 2017

Vår utvärdering

Barbera Paolina är mycket koncentrerad och i allmänhet dra nytta av en liten oxidation på karaff före servering. Jag luktar du hittar toner av mörka bär, kryddor, kardemumma och honung kakor. Smaken utvecklas väl i glaset med inslag av plommon, mörka körsbär och färska mandlar. Det är ett rött vin som är bäst efter 4-5 års mognad. Det kommer att lämpa sig väl för rätter med fläsk, kalv eller lamm och fjäderfä och inte alltför starka ostar. På grund av sin vackra krydda är också perfekt för spelet. Det måste i ett stort glas.

Om produkten

Ca'del Baios Barbera d'Alba Paolina är uppkallad efter dottern Paola (Paolina betyder "lilla Paola"), som är utbildad oenolog (källare master) på vinuniversitetet i Alba, och i dag deltar i vinframställning processen började med sin far. Vinet är gjort till 100% på Barberadruer från huset vingårdar i Treiso, där vinrankorna är planterade 1988. De söderläge fält få en perfekt exponering för solljus och druvorna vanligtvis plockas från mitten till slutet av september. Efter en långsam och sval fermentering (ca 10 dagar) i temperaturreglerade tankar av rostfritt stål, är vinet får mogna i 12 månader i medelstora (20 till 30 hektoliter.) Fat av slovenska ek. Barbera Paolina är mycket koncentrerad och i allmänhet dra nytta av en liten oxidation på karaff före servering. Jag luktar du hittar toner av mörka bär, kryddor, kardemumma och honung kakor. Smaken utvecklas väl i glaset med inslag av plommon, mörka körsbär och färska mandlar. Det är ett rött vin som är bäst efter 4-5 års mognad. Det kommer att lämpa sig väl för rätter med fläsk, kalv eller lamm och fjäderfä och inte alltför starka ostar. På grund av sin vackra krydda är också perfekt för spelet. Det måste i ett stort glas.

Serving tips

Omdömen

4.0 af 1 anmeldelser