Om produkten
Syrah IGP från Yves Cuilleron tillverkas på druvor som odlas på enskilda paket som ligger i dalen nedanför Chavanay kommun, där du vanligtvis producerar St. Joseph och Condrieu. Här hittar du sandlager blandade med avlagringar som är perfekta för Syrah-druvan.
Några veckor före skörden avlägsnas några av bladen på vinstockarna för att ge bättre exponering för solen. Under sommaren praktiseras en grön skörd där de buntar som inte är helt utvecklade tas bort. Skörden görs manuellt och ett starkt urval av druvorna görs. Druvorna skalas och mastas, och jäsningen utförs på öppna jäsningsfartyg under en period av ca. 2 veckor med druvornas naturliga jäst. Därefter mognar vinet i 8 månader på en blandning av 20-30 hl. tankar och barriärer på 225 l.
Syrah IGP har en fin arom med nyanser av mogen, röd frukt och en full och köttig stil efter smak. Det ger redan mycket i sin ungdom och slutar väldigt delikat i munnen med tonar av färska kryddor.