Caves Yves Cuilleron Condrieu La Petite Côte 2019

576.00 kr.
customer-list-add

Caves Yves Cuilleron Condrieu La Petite Côte 2019

Caves Yves Cuilleron Condrieu La Petite Côte 2019

Vår utvärdering

Condrieu La Petite Côte är tillverkad av Viognier-druvor, som kommer från flera tomter på totalt 4 ha. serveras på sluttningen som heter la Côte ovanför byn Chavanay. Fälten vetter mot söder och sydost och vinstockarna på dessa granitinnehållande tomter planterades mellan 1978 och 1992 med 8 000-10 000 växter / ha. De ger ett begränsat skördeutbyte på endast ca. 20 hl./ha. För La Petite Côte utförs en alkoholhaltig jäsning med druvornas egna jästceller på två till fem år gamla barriques, följt av en spontan malolaktisk jäsning och en mognadsläge i 8-10 månader i 50% stora fat ( foudre på 30 hl.) Och 50% små träfat från Bourgogne (228 l.). Sammanfogningen av vinerna från de olika tomterna sker omedelbart före tappning.

Det är färskheten och skarpheten som är en prioritet i detta vin och det måste därför drickas i sin ungdom. I aromen avger vinet mycket med nyanser av kvitten, persika, aprikos och lindblomma. I smaken blandas de gröna, fräscha, vegetabiliska tonerna (lime, vilda rosor, violett) snyggt med mer exotiska och fetare nyanser av mogna, gula frukter. Det är klassiskt för Yves Cuillerons typiska stil: motståndskraft, koncentration och framför allt finess. Servera den som aperitif, tillsammans med skaldjursrätter, getost och till och med desserter som. är gjord med färsk frukt.

Om produkten

Condrieu La Petite Côte är tillverkad av Viognier-druvor, som kommer från flera tomter på totalt 4 ha. serveras på sluttningen som heter la Côte ovanför byn Chavanay. Fälten vetter mot söder och sydost och vinstockarna på dessa granitinnehållande tomter planterades mellan 1978 och 1992 med 8 000-10 000 växter / ha. De ger ett begränsat skördeutbyte på endast ca. 20 hl./ha. För La Petite Côte utförs en alkoholhaltig jäsning med druvornas egna jästceller på två till fem år gamla barriques, följt av en spontan malolaktisk jäsning och en mognadsläge i 8-10 månader i 50% stora fat ( foudre på 30 hl.) Och 50% små träfat från Bourgogne (228 l.). Sammanfogningen av vinerna från de olika tomterna sker omedelbart före tappning.

Det är färskheten och skarpheten som är en prioritet i detta vin och det måste därför drickas i sin ungdom. I aromen avger vinet mycket med nyanser av kvitten, persika, aprikos och lindblomma. I smaken blandas de gröna, fräscha, vegetabiliska tonerna (lime, vilda rosor, violett) snyggt med mer exotiska och fetare nyanser av mogna, gula frukter. Det är klassiskt för Yves Cuillerons typiska stil: motståndskraft, koncentration och framför allt finess. Servera den som aperitif, tillsammans med skaldjursrätter, getost och till och med desserter som. är gjord med färsk frukt.

Serving tips