Cims de Porrera, Vi De Vila Porrera 2016

379.00 kr.
customer-list-add

Cims de Porrera, Vi De Vila Porrera 2016

Cims de Porrera, Vi De Vila Porrera 2016

Vår utvärdering

Vi de Vila Porrera görs på Carinyena (70%) och Garnatxa (Garnacha) hämtas från vingårdar runt byn Porrera. Samtliga druvor kommer att handplockade i kurvan i max. 12 kg. för att undvika krossning under transporten. Druesortene vinifieras separat. Båda är avstjälkade och mild masten innan de undergår jäsning i 20-30 dagar (ca 30 ° C) i öppna tankar med kontinuerlig omrøringer att ge en bra syresättning. Slutligen vinet mognat i ett år gamla fat ek från Allier i Frankrike (225 liter).. Vi de Vila Porrera har en vacker, djup och mörk rubinröd färg och lukt erbjuder omedelbara, kryddig och exotiska nyanser, vilket tyder på en mycket komplex, härligt fullt medan strukturerad vin. Smaken är mycket omtyckt, fruktiga och krispiga med inslag av mörka körsbär, lakrits och lite vanilj. I eftersmaken är vinet otroligt charmiga med kryddig medan runda och fruktiga toner. Trots sin makt och ungdom, är det ett vin som är härlig att dricka unga.

Om produkten

Vi de Vila Porrera görs på Carinyena (70%) och Garnatxa (Garnacha) hämtas från vingårdar runt byn Porrera. Samtliga druvor kommer att handplockade i kurvan i max. 12 kg. för att undvika krossning under transporten. Druesortene vinifieras separat. Båda är avstjälkade och mild masten innan de undergår jäsning i 20-30 dagar (ca 30 ° C) i öppna tankar med kontinuerlig omrøringer att ge en bra syresättning. Slutligen vinet mognat i ett år gamla fat ek från Allier i Frankrike (225 liter).. Vi de Vila Porrera har en vacker, djup och mörk rubinröd färg och lukt erbjuder omedelbara, kryddig och exotiska nyanser, vilket tyder på en mycket komplex, härligt fullt medan strukturerad vin. Smaken är mycket omtyckt, fruktiga och krispiga med inslag av mörka körsbär, lakrits och lite vanilj. I eftersmaken är vinet otroligt charmiga med kryddig medan runda och fruktiga toner. Trots sin makt och ungdom, är det ett vin som är härlig att dricka unga.

Serving tips