Cline, Cabernet Sauvignon Sonoma / Contra Costa County 2018

299.00 kr.
customer-list-add

Cline, Cabernet Sauvignon Sonoma / Contra Costa County 2018

Cline, Cabernet Sauvignon Sonoma / Contra Costa County 2018

Vår utvärdering

Även om Cabernet Sauvignon är en av de mest populära druvsorterna i Kalifornien, är ett vin som bara är framställt av denna druva en nyhet från Cline Cellars. 54% av druvorna plockas i Salluci-vingården i Contra Costa County (Oakley), där vinstockar planterades 1985 på en klassisk, djup undergrund av sand och lera. Druvorna uppnår en hög koncentration i arom och frukt här. De återstående 46% av druvorna kommer från vingården Gordenker Vineyard vid foten av Mayacamas Mountain, bergskedjan som delar upp Sonoma Valley och Napa Valley. Här är jorden mer komplex, med tung, röd lera, vulkanjord och basalt. Druvorna mognar långsammare och ger mer bett och struktur.

Vinet är resultatet av ett samarbete mellan källmästaren Charlie Tsegeletos, som tillverkat viner från Contra Costa County i 20 år, och vinmakaren Tom Gendall, vars familj har odlat vin i Sonoma sedan 1999, och som är en mästare i att ta fram områdets speciella karaktär. Druvorna plockas för hand och efter förföljning mastas de försiktigt så att så många hela bär som möjligt, vilket ger vinet en större fruktkaraktär under jäsning på en ståltank (100% vildjäst). Efter pressningen mognar vinet i 8 månader på amerikanska träfat (50% nya).

Vinet har en djup, mörk, rubinröd färg. I aromen som i smaken kommer klassiska nyanser från Contra Coasta snyggt ut, med björnbär, lite eukalyptus och choklad, men de mer skarpa och fräscha Sonoma-tonerna följer och ger god nerv och balans. Tanninet är snyggt avrundat i eftersmaken, varför vinet redan är perfekt nu. Servera den med lamm, nötkött eller vilt.

Om produkten

Även om Cabernet Sauvignon är en av de mest populära druvsorterna i Kalifornien, är ett vin som bara är framställt av denna druva en nyhet från Cline Cellars. 54% av druvorna plockas i Salluci-vingården i Contra Costa County (Oakley), där vinstockar planterades 1985 på en klassisk, djup undergrund av sand och lera. Druvorna uppnår en hög koncentration i arom och frukt här. De återstående 46% av druvorna kommer från vingården Gordenker Vineyard vid foten av Mayacamas Mountain, bergskedjan som delar upp Sonoma Valley och Napa Valley. Här är jorden mer komplex, med tung, röd lera, vulkanjord och basalt. Druvorna mognar långsammare och ger mer bett och struktur.

Vinet är resultatet av ett samarbete mellan källmästaren Charlie Tsegeletos, som tillverkat viner från Contra Costa County i 20 år, och vinmakaren Tom Gendall, vars familj har odlat vin i Sonoma sedan 1999, och som är en mästare i att ta fram områdets speciella karaktär. Druvorna plockas för hand och efter förföljning mastas de försiktigt så att så många hela bär som möjligt, vilket ger vinet en större fruktkaraktär under jäsning på en ståltank (100% vildjäst). Efter pressningen mognar vinet i 8 månader på amerikanska träfat (50% nya).

Vinet har en djup, mörk, rubinröd färg. I aromen som i smaken kommer klassiska nyanser från Contra Coasta snyggt ut, med björnbär, lite eukalyptus och choklad, men de mer skarpa och fräscha Sonoma-tonerna följer och ger god nerv och balans. Tanninet är snyggt avrundat i eftersmaken, varför vinet redan är perfekt nu. Servera den med lamm, nötkött eller vilt.

Serving tips