Daumas Gassac, Picpoul de Pinet 2018

235.00 kr.

Daumas Gassac, Picpoul de Pinet 2018

Daumas Gassac, Picpoul de Pinet 2018

Vår utvärdering

När vissa vinproducenter i Languedoc 1991 stod inför en EU-finansierad arealuttag där några av de äldsta och bästa vinstockarna på privilegierade sluttningar skulle grävas, beslutade Mas de Daumas Gassac att samarbeta med några av dessa vinproducenter. Vissa områden valdes ut, dvs. a. nära Thau-sjön, där du får Piquepoul-vingruvan. Utmaningen var att bevara dessa hotade fält, producera klassiska Languedoc-viner som de gjorde i områdets krondagar, och till ett pris som alla kunde betala.

Efter jäsning på ståltankar mognar vinet i 4-5 månader på samma tankar. Picpoul de Pinet har en fin, ljus gyllene färg med grön färg. I doften hittar du svala nyanser av vilda blommor och citrusfrukter som utvecklas mot de mer exotiska (melon, ananaskörsbär) med syresättning. Smaken är torr, ren, med god skärpa och en mycket fin struktur, vilket gör vinet mycket användbart i gastronomin.

Picpoul de Pinet, ofta kallad Langeudocs Muscadet, är särskilt lämplig för skaldjur och fiskrätter och kan också användas väl för fjäderfä i lätta såser.

Om produkten

När vissa vinproducenter i Languedoc 1991 stod inför en EU-finansierad arealuttag där några av de äldsta och bästa vinstockarna på privilegierade sluttningar skulle grävas, beslutade Mas de Daumas Gassac att samarbeta med några av dessa vinproducenter. Vissa områden valdes ut, dvs. a. nära Thau-sjön, där du får Piquepoul-vingruvan. Utmaningen var att bevara dessa hotade fält, producera klassiska Languedoc-viner som de gjorde i områdets krondagar, och till ett pris som alla kunde betala.

Efter jäsning på ståltankar mognar vinet i 4-5 månader på samma tankar. Picpoul de Pinet har en fin, ljus gyllene färg med grön färg. I doften hittar du svala nyanser av vilda blommor och citrusfrukter som utvecklas mot de mer exotiska (melon, ananaskörsbär) med syresättning. Smaken är torr, ren, med god skärpa och en mycket fin struktur, vilket gör vinet mycket användbart i gastronomin.

Picpoul de Pinet, ofta kallad Langeudocs Muscadet, är särskilt lämplig för skaldjur och fiskrätter och kan också användas väl för fjäderfä i lätta såser.

Serving tips