Domaine Francois Carillon, Bourgogne Chardonnay 2017

425.00 kr.
customer-list-add

Domaine Francois Carillon, Bourgogne Chardonnay 2017

Domaine Francois Carillon, Bourgogne Chardonnay 2017

Vår utvärdering

François Carillon har fyra tomter i beteckning Bourgogne (i kommunen Puligny), en planterad med Aligoté och den andra tre med Chardonnay, där vinstockarna är 50, 54 och 60 år gamla! Hans Chardonnay genomgår en alkoholhaltig jäsning, en malolaktisk jäsning och en mognad (12 månader) i klassiska små träfat, både nya och 2-3 år gamla. Vinet filtreras endast lätt före tappning, eftersom det här vinet äger rum i december efter skördeåret. Både druvsprunget och den lyxiga viningen vinet får, förklarar François Carillons AOC-Burgundy speciell kvalitet!

François Carillions Chardonnay har en fin, glänsande, något gyllene färg. I doften kommer mineraliteten snyggt ut, med nyanser av citrusfrukter och lätt rökiga toner. Smaken är ganska fyllig, klassisk Chardonnay med både fetthet och struktur, och även här kommer mineraliteten bra ut. Vinet växer bra i glaset och du känner en god mognadspotential i eftersmaken (4-5 år).

Dess torrhet, fetthet och mineralitet gör den perfekt för gastronomi, t.ex. för ångad fisk, fisk eller skaldjurssoppor, men också för rätter med ostron, kammusslor eller annan fisk och skaldjur.

Om produkten

François Carillon har fyra tomter i beteckning Bourgogne (i kommunen Puligny), en planterad med Aligoté och den andra tre med Chardonnay, där vinstockarna är 50, 54 och 60 år gamla! Hans Chardonnay genomgår en alkoholhaltig jäsning, en malolaktisk jäsning och en mognad (12 månader) i klassiska små träfat, både nya och 2-3 år gamla. Vinet filtreras endast lätt före tappning, eftersom det här vinet äger rum i december efter skördeåret. Både druvsprunget och den lyxiga viningen vinet får, förklarar François Carillons AOC-Burgundy speciell kvalitet!

François Carillions Chardonnay har en fin, glänsande, något gyllene färg. I doften kommer mineraliteten snyggt ut, med nyanser av citrusfrukter och lätt rökiga toner. Smaken är ganska fyllig, klassisk Chardonnay med både fetthet och struktur, och även här kommer mineraliteten bra ut. Vinet växer bra i glaset och du känner en god mognadspotential i eftersmaken (4-5 år).

Dess torrhet, fetthet och mineralitet gör den perfekt för gastronomi, t.ex. för ångad fisk, fisk eller skaldjurssoppor, men också för rätter med ostron, kammusslor eller annan fisk och skaldjur.

Serving tips