Ferrer Bobet Priorat 2016

479.00 kr.
customer-list-add

Ferrer Bobet Priorat 2016

Ferrer Bobet Priorat 2016

Vår utvärdering

Ferrer Bobets signaturvin kommer från branta sluttningar i Priorats coolaste hörn och är tillverkat i denna extremt välgjorda 2016-årgång tillverkad av 66% Carignan, 16% Grenache, 13% Syrah och 5% Cabernet Sauvignon.

Fälten har aldrig sett skuggan av konstgödsel eller bekämpningsmedel, och 2013 för första gången gjort vin från dessa unga käppar.

Liksom med Ferrer Bobets andra viner sorteras druvorna individuellt, vilket garanterar en extrem renhet, eftersom inga druvor med det minsta russinutseendet ingår i processen. I vinhuset fermentas mustet av den naturliga jästen i stora ekbehållare, varefter vinet har lagrats i 12 månader i lätt rostade franska ek-kaserner (60% nya) av högsta kvalitet. Slutligen är tappning utan filtrering eller förtydligande och användningen av SO2 vid tappning minimal (totalt under 50 mg / L).

För ett ungt vin är doften helt enkelt fantastisk med björnbär, violer, creme de cassis, örter, grillat kött och tobak. Smaken är kärnan i Priorat men på ett lyftat och friskt sätt som samtidigt gör det underbart drickbart: Mörkt och rött, djupt men nyvackert mineralbeständighet och silkeslen tanniner som bidrar till vinets krämiga konsistens och imponerande djup.

Ett fantastiskt vin för både grillsäsong eller julånde, där sammansättningen av sötma, syra och struktur ligger rätt i garderoben. Vi serverar 14-15 grader av ett stort klassiskt Bordeaux-glas. Välkommen och jubel!
97 poäng - James Suckling, juli 2019

Om produkten

Ferrer Bobets signaturvin kommer från branta sluttningar i Priorats coolaste hörn och är tillverkat i denna extremt välgjorda 2016-årgång tillverkad av 66% Carignan, 16% Grenache, 13% Syrah och 5% Cabernet Sauvignon.

Fälten har aldrig sett skuggan av konstgödsel eller bekämpningsmedel, och 2013 för första gången gjort vin från dessa unga käppar.

Liksom med Ferrer Bobets andra viner sorteras druvorna individuellt, vilket garanterar en extrem renhet, eftersom inga druvor med det minsta russinutseendet ingår i processen. I vinhuset fermentas mustet av den naturliga jästen i stora ekbehållare, varefter vinet har lagrats i 12 månader i lätt rostade franska ek-kaserner (60% nya) av högsta kvalitet. Slutligen är tappning utan filtrering eller förtydligande och användningen av SO2 vid tappning minimal (totalt under 50 mg / L).

För ett ungt vin är doften helt enkelt fantastisk med björnbär, violer, creme de cassis, örter, grillat kött och tobak. Smaken är kärnan i Priorat men på ett lyftat och friskt sätt som samtidigt gör det underbart drickbart: Mörkt och rött, djupt men nyvackert mineralbeständighet och silkeslen tanniner som bidrar till vinets krämiga konsistens och imponerande djup.

Ett fantastiskt vin för både grillsäsong eller julånde, där sammansättningen av sötma, syra och struktur ligger rätt i garderoben. Vi serverar 14-15 grader av ett stort klassiskt Bordeaux-glas. Välkommen och jubel!
97 poäng - James Suckling, juli 2019

Serving tips