Franz Haas, Pinot Nero Magnum 2017

649.00 kr.
customer-list-add

Franz Haas, Pinot Nero Magnum 2017

Franz Haas, Pinot Nero Magnum 2017

Vår utvärdering

Vid foten av Alperna i Alto Adige aka. Sydtyrolen växer Italiens bästa Pinot Nero (Noir). Särskilt i kommunerna Montagna och Egna har de över 100 års erfarenhet av den känsliga druvan, och vinproducenterna kan därmed få de optimala fruktaroma i spel utan att låta den gå utöver finess och elegans. Detta är inte minst fallet i detta vin från ekologiskt odlade åkrar på en höjd av 350-1000 meter vid Pinzano och Gleno. Efter sortering av druvorna jäses vinet med den naturliga jästen i ståltankar, varefter det åldras i 12 månader på franska ekfat och minst 10 månader i flaskan innan det släpps.

Här är en distinkt arom med vilda blåbär, jordgubbar, violer och lakrits. Smaken är elegant, fruktig och saftig och når med små ålderskuggor av tryffel, lakrits och svamp i eftersmaken. Således kan helheten bäst beskrivas som en framgångsrik blandning av Nya Zeeland och Bourgogne.

Om produkten

Vid foten av Alperna i Alto Adige aka. Sydtyrolen växer Italiens bästa Pinot Nero (Noir). Särskilt i kommunerna Montagna och Egna har de över 100 års erfarenhet av den känsliga druvan, och vinproducenterna kan därmed få de optimala fruktaroma i spel utan att låta den gå utöver finess och elegans. Detta är inte minst fallet i detta vin från ekologiskt odlade åkrar på en höjd av 350-1000 meter vid Pinzano och Gleno. Efter sortering av druvorna jäses vinet med den naturliga jästen i ståltankar, varefter det åldras i 12 månader på franska ekfat och minst 10 månader i flaskan innan det släpps.

Här är en distinkt arom med vilda blåbär, jordgubbar, violer och lakrits. Smaken är elegant, fruktig och saftig och når med små ålderskuggor av tryffel, lakrits och svamp i eftersmaken. Således kan helheten bäst beskrivas som en framgångsrik blandning av Nya Zeeland och Bourgogne.

Serving tips