Gaja Ca'marcanda, Vistamare 2016 Magnum

1,299.00 kr.
customer-list-add

Gaja Ca'marcanda, Vistamare 2016 Magnum

Gaja Ca'marcanda, Vistamare 2016 Magnum

Vår utvärdering

"Vistamare" betyder verkligen "havsutsikt" och vinet har fått detta namn eftersom paketerna nära Castagneto Carducci som levererar druvorna till detta vin har en fantastisk utsikt över den toskanska kusten. Vinrankorna här drar nytta av den saltade havbrisen, solen och det starka ljuset. Vistamare tillverkas på Vermentino (vanligtvis 60%) och Viognier, där sammansättningen beror på årgangen. Vinrankorna växer delvis på vita jordar, som består av kalk och lera och på mörk jord där sand och mörk lera dominerar.

Varje druvsort fermenteras separat, Vermentino i ståltankar och Viognier i träfat. Sedan mognar de två vinerna i 6 månader - igen Vermentino i ståltankar och Viognier på maträtt. De två vinerna tas ur provet omedelbart före tappning.

Duften avkänner friskheten och mineraliteten hos Vermentino (citrusfrukt, melon), som smälter fint ihop med nyanser av mirabeller, aprikoser, persikor från Viognier. I smak har vinen god torrhet och mineralitet kombinerat med mycket fruktiga kvaliteter. Det är ett distinkt vin för gastronomi, mycket aromatisk, komplex och aptitretande.

Om produkten

"Vistamare" betyder verkligen "havsutsikt" och vinet har fått detta namn eftersom paketerna nära Castagneto Carducci som levererar druvorna till detta vin har en fantastisk utsikt över den toskanska kusten. Vinrankorna här drar nytta av den saltade havbrisen, solen och det starka ljuset. Vistamare tillverkas på Vermentino (vanligtvis 60%) och Viognier, där sammansättningen beror på årgangen. Vinrankorna växer delvis på vita jordar, som består av kalk och lera och på mörk jord där sand och mörk lera dominerar.

Varje druvsort fermenteras separat, Vermentino i ståltankar och Viognier i träfat. Sedan mognar de två vinerna i 6 månader - igen Vermentino i ståltankar och Viognier på maträtt. De två vinerna tas ur provet omedelbart före tappning.

Duften avkänner friskheten och mineraliteten hos Vermentino (citrusfrukt, melon), som smälter fint ihop med nyanser av mirabeller, aprikoser, persikor från Viognier. I smak har vinen god torrhet och mineralitet kombinerat med mycket fruktiga kvaliteter. Det är ett distinkt vin för gastronomi, mycket aromatisk, komplex och aptitretande.

Serving tips