Gaja, Rossj-Bass Chardonnay 2018

999.00 kr.
customer-list-add

Gaja, Rossj-Bass Chardonnay 2018

Gaja, Rossj-Bass Chardonnay 2018

Vår utvärdering

Rossj-Bass har en lysande färg med grönaktig skiftning. Lukten är bara något stängt men utvecklar vackert i glaset med lite vanilj och exotiska toner. Smaken har vitt vin en mycket trevlig struktur, det är nästan lite våldsam i början, men det visar ganska snabbt en känslig skärpa som ger det en mycket känslig och elegant stil. Lite syresättning före servering kan därför rekommenderas. Servera den till hummer, skaldjur med kraftfulla fond-såser eller fisk med kryddiga såser.

Om produkten

Chardonnay "Rossj-Bass" kommer från fälten "Rossj" och "Bass". "Rossj", som är av ungefär 1,6 hektar., Är uppkallad efter Angelo och Lucia yngre dotter Rossana. Fältet ligger i ungefär 330 m höjd, planteras i 1984, och marken består av vulkanisk jord. "Bass" är också en ca. 1,6 hektar. stor vingård, som ligger i ungefär 250 m i höjd (varav namnet Bass = låg). Utan det, men gav upphov till namnbytet, började företaget även från år 1991 att använda Chardonnay druvor från fältet Serralunga (4,8 hektar. Tillhör 380 meters höjd) i Pozzo området Barba by. Här är marken mycket rik med en blandning av kalksten och lera, som är nästan lika kompakt som sådan. Rossj under vingården. Chardonnay fermenteras under kontrollerad temperatur i ståltankar vid inte mindre än 4 veckor. Då vinet lagras i 225 liter. "Barriques" för 3 till 5 månader, varvid den genomgår malolaktiska jäsningen. Resultatet är en elegant Chardonnay i perfekt balans, som lätt kan lagras i 5-7 år. Rossj-Bass har en lysande färg med grönaktig skiftning. Lukten är bara något stängt men utvecklar vackert i glaset med lite vanilj och exotiska toner. Smaken har vitt vin en mycket trevlig struktur, det är nästan lite våldsam i början, men det visar ganska snabbt en känslig skärpa som ger det en mycket känslig och elegant stil. Lite syresättning före servering kan därför rekommenderas. Servera den till hummer, skaldjur med kraftfulla fond-såser eller fisk med kryddiga såser.

Serving tips