Henri Bourgeois, Pouilly-Fumé, En Travertin 2019

219.00 kr.

Henri Bourgeois, Pouilly-Fumé, En Travertin 2019

Henri Bourgeois, Pouilly-Fumé, En Travertin 2019

Vår utvärdering

Beläget på Loire-flodens östra breda, visar Pouilly-Fumé vanligtvis Sauvignon Blanc-druvan från dess mer feminina sida, jämfört med Sancerre. Pouilly-Fumé är känd för sina aromatiska aromer - särskilt vinerna som kommer från vinstockar som odlas i kalkstenar. Druvorna från Henri Bourgeois, Pouilly-Fumé, A Travertine kommer från sluttningarna i Saint-Andelain, där vinodling kan spåras hela vägen tillbaka till Romerrikets storhetstid. Jorden består av hårda, streckade kalkstenar - därav namnet Travertin, som är en bidragande faktor till vinets mineralitet, finess och fräschhet.

Efter pressning vilar saften 24 timmar innan jäsningen börjar 15-18 grader, och vinet lagrar därefter fyra månader på sin fällning innan tappning. Vinet är relativt koncentrerat för en Pouilly-Fumé, med citrusfrukter och vita blommor, men inte utan både elegans, finess och en hård mineralitet.

Skaldjursrätter och vit fisk är uppenbara följeslagare, och glömmer inte den lokala getosten; Crottin de Chavignol.

 

Om produkten

Beläget på Loire-flodens östra breda, visar Pouilly-Fumé vanligtvis Sauvignon Blanc-druvan från dess mer feminina sida, jämfört med Sancerre. Pouilly-Fumé är känd för sina aromatiska aromer - särskilt vinerna som kommer från vinstockar som odlas i kalkstenar. Druvorna från Henri Bourgeois, Pouilly-Fumé, A Travertine kommer från sluttningarna i Saint-Andelain, där vinodling kan spåras hela vägen tillbaka till Romerrikets storhetstid. Jorden består av hårda, streckade kalkstenar - därav namnet Travertin, som är en bidragande faktor till vinets mineralitet, finess och fräschhet.

Efter pressning vilar saften 24 timmar innan jäsningen börjar 15-18 grader, och vinet lagrar därefter fyra månader på sin fällning innan tappning. Vinet är relativt koncentrerat för en Pouilly-Fumé, med citrusfrukter och vita blommor, men inte utan både elegans, finess och en hård mineralitet.

Skaldjursrätter och vit fisk är uppenbara följeslagare, och glömmer inte den lokala getosten; Crottin de Chavignol.

 

Serving tips