Jean Vesselle, Rose de Saignee

549.00 kr.
customer-list-add

Jean Vesselle, Rose de Saignee

Jean Vesselle, Rose de Saignee

Vår utvärdering

Brut Rosé är en typisk Champagne för livsmedel eller i varje fall för festliga tillfällen där man kan tjäna lite tilltugg, tapas, eller liknande. Jag luktar det ger omedelbara aromer av röda bär. I smaken vinet är ganska skarp och harmonisk, med inslag av körsbär och jordgubbar. Det är en koncentrerad champagne med massor av frukt i naturen och en bra bit, vilket gör det mycket användbart till exempel. lax, fiskrätter, men även kött med lätta såser. Också, som en aperitif, är det lämpligt.

Om produkten

Brut Rose Jean Vesselle är gjord av 100% Pinot Noir druvor skördade vid approximativt 30 år gamla vinstockar i Bouzy området. Omedelbart efter plockning är de röda druvor mast och huden förblir i kontakt med måste för 36 till 48 timmar. Då får du den rosa måste tillåtas att köra av sig själv utan att trycka på jäsning tankar (Rosé de saignée - eller åreladnings vin, som det heter på franska), där det är tillåtet att jäsa utan skinn. Om resultatet inte helt tillfredsställande i vissa årgångar, är det möjligt i Champagne lägga till lite rött vin (och särskilt i Bouzy, där Pinot Noir är utmärkt). Denna teknik används också av Jean Vesselle. Egentligen är vinet betydligt mer rött när jäsningen är klar, men den efterföljande champagne jäsning på flaska för två och ett halvt år "stjäl" en del av färgen. Vinet är nedan disgorging "doseras" med 9 g. Socker / L (en klassisk brut Champagne doserad med mellan 5 till 15 g. Socker / liter). Brut Rosé är en typisk Champagne för livsmedel eller i varje fall för festliga tillfällen där man kan tjäna lite tilltugg, tapas, eller liknande. Jag luktar det ger omedelbara aromer av röda bär. I smaken vinet är ganska skarp och harmonisk, med inslag av körsbär och jordgubbar. Det är en koncentrerad champagne med massor av frukt i naturen och en bra bit, vilket gör det mycket användbart till exempel. lax, fiskrätter, men även kött med lätta såser. Också, som en aperitif, är det lämpligt.

Serving tips