Om produkten
Roter Eiswein är tillverkad av 70% Merlot och 30% Cabernet Sauvignon, som plockas vid Ried Dornfeld-vingården nära Tattendorf. Under den normala druvskörden i september / oktober för husets Cabernet Sauvignon-Merlot-reserv är en liten del av klusterna kvar att hänga för ytterligare mognad. Några av dessa kluster utsätts sedan för botrytis eller naturlig torkning på grenarna och skördas när den första hårda frosten dyker upp, vanligtvis i slutet av november eller början av december.
Druvorna plockas tidigt på morgonen och transporteras omedelbart till källaren, där de pressas långsamt i fryst tillstånd, vilket ger ett mycket koncentrerat must och samtidigt en svag rödbrun färg från huden. Jäsning sker på små ståltankar tills alkoholprocenten är ca. 8,5%. Vinet mognar sedan i 5 månader på sin "lögn" (sediment) på ståltankar, något som ger vinet arom, skarphet och komplexitet.
Roter Eiswein är ett mycket elegant och aromatiskt rött dessertvin (195 g. Restsocker / l.) Med djupa toner av mörka bär (körsbär, svarta vinbär, björnbär), men också mer oljiga nyanser av valnötter, choklad och lite cederträ. Det är ganska komplext och samtidigt strukturerat och friskt i eftersmaken. Prova till efterrätt med frukt, mörk choklad eller nötter. Servera runt 8-10 ° C.