Om produkten
Zweigelt-druvan är idag Österrikes mest berömda rödvinsdruva och uppfanns ursprungligen i Österrike (1922) av Dr. Zweigelt genom att korsa druvsorterna Blaufränkisch (frukt) och St. Laurent (struktur). I Österrike används Zweigelt mestadels för att göra röda viner, men druvan har också visat sig vara utmärkt för att producera rosé. Det är här dess fruktighet och omedelbarhet kommer till nytta! Zweigelt-druvor plockas vanligtvis i slutet av september och genomgår en maceration med huden i några timmar tills mustet har uppnått sin känsliga rosafärg. Sedan pressas huden försiktigt av och fermenteras på en ståltank. Efter jäsning lagras vinet i en ståltank tills det tappas på flaskan (vanligtvis i april). Rosé vom Zweigelt har en fin rosa / orange, 'lökskalafärg' och härliga, omedelbara dofter av körsbär och skogsbär. I munnen är det torrt, fruktigt och krispigt - mycket aptitretande. Den är perfekt för sallader, pastarätter, paella, skaldjur, fisk och lätta kötträtter.