Jurtschitsch Sonnhof Zweigelt 2015

249.00 kr.
customer-list-add

Jurtschitsch Sonnhof Zweigelt 2015

Jurtschitsch Sonnhof Zweigelt 2015

Vår utvärdering

Zweigelt-druvan är idag Österrikes mest berömda rödvinsdruva och uppfanns ursprungligen i Österrike (1922) av Dr. Zweigelt genom att korsa druvsorterna Blaufränkisch (frukt) och St. Laurent (struktur). Viner tillverkade på Zweigelt är lite som Beaujolais-viner med sin omedelbara fruktighet. Zweigelt-druvor plockas i slutet av september och jäses efter en total kvittning i rostfria tankar i 6-8 dagar, där vinmasken blandas med måste två gånger dagligen. Efter malolaktisk jäsning mognar vinet i 8-10 månader i en kombination av ståltankar samt stora och små, använda träfat i Jurtschtischs djupa källare. Efter tappning mognar vinet ytterligare några månader innan det släpps. Zweigelt är ett härligt, friskt och fruktigt rött vin med söta toner av körsbär, vinbär och plommon.
Det är ett mycket omedelbart, delikat och charmigt vin. Den är perfekt för sallader, gratinerade rätter, kötträtter på fläsk eller kalvkött. Precis som född för grill.

Om produkten

Zweigelt-druvan är idag Österrikes mest berömda rödvinsdruva och uppfanns ursprungligen i Österrike (1922) av Dr. Zweigelt genom att korsa druvsorterna Blaufränkisch (frukt) och St. Laurent (struktur). Viner tillverkade på Zweigelt är lite som Beaujolais-viner med sin omedelbara fruktighet. Zweigelt-druvor plockas i slutet av september och jäses efter en total kvittning i rostfria tankar i 6-8 dagar, där vinmasken blandas med måste två gånger dagligen. Efter malolaktisk jäsning mognar vinet i 8-10 månader i en kombination av ståltankar samt stora och små, använda träfat i Jurtschtischs djupa källare. Efter tappning mognar vinet ytterligare några månader innan det släpps. Zweigelt är ett härligt, friskt och fruktigt rött vin med söta toner av körsbär, vinbär och plommon.
Det är ett mycket omedelbart, delikat och charmigt vin. Den är perfekt för sallader, gratinerade rätter, kötträtter på fläsk eller kalvkött. Precis som född för grill.

Serving tips