Klinker Brick Winery, Old Vine Zinfandel 2016

329.00 kr.
customer-list-add

Klinker Brick Winery, Old Vine Zinfandel 2016

Klinker Brick Winery, Old Vine Zinfandel 2016

Vår utvärdering

Klinker Brick är ett prisbelönt vinhus som är specialiserat på att producera Zinfandel-viner. Gifta paret Steve och Lori Field ligger bakom Klinker Brick och är femte generationens vinproducenter i Lodi Valley, belägen i norra delen av Kaliforniens centrala kust. De har 15 enskilda vingårdar som exklusivt planteras med Zinfandel med undantag för lite Syrah.

Färgen är mörk och djup röd med tjocka gardiner. Duften är förvånansvärt intensiv och avslöjar ett brett utbud av arom som hallon, blåbär, paprika och söta kryddor, choklad och eukalyptus. Komplexiteten tar nästan inget slut. Det är ett "power" -vin med fullhet och djup. Balansen mellan de söta bär, lönnsirap och de krydda anteckningarna med peppar, kardemumma, vanilj och ny sågat trä ger ett exceptionellt smakintryck. Tanninerna är snyggt rundade och ger vinet en bra struktur. Eftersmaken är oerhört lång och lukten kvarstår i glaset - även efter att glaset har tömts.

Denna Zinfandel passar bra till lamm, en god biff eller långstekt kött. Det rekommenderas att servera det i 16-17 grader i stora glas för att ge det lite luft så att det kan öppna sig.

Om produkten

Klinker Brick är ett prisbelönt vinhus som är specialiserat på att producera Zinfandel-viner. Gifta paret Steve och Lori Field ligger bakom Klinker Brick och är femte generationens vinproducenter i Lodi Valley, belägen i norra delen av Kaliforniens centrala kust. De har 15 enskilda vingårdar som exklusivt planteras med Zinfandel med undantag för lite Syrah.

Färgen är mörk och djup röd med tjocka gardiner. Duften är förvånansvärt intensiv och avslöjar ett brett utbud av arom som hallon, blåbär, paprika och söta kryddor, choklad och eukalyptus. Komplexiteten tar nästan inget slut. Det är ett "power" -vin med fullhet och djup. Balansen mellan de söta bär, lönnsirap och de krydda anteckningarna med peppar, kardemumma, vanilj och ny sågat trä ger ett exceptionellt smakintryck. Tanninerna är snyggt rundade och ger vinet en bra struktur. Eftersmaken är oerhört lång och lukten kvarstår i glaset - även efter att glaset har tömts.

Denna Zinfandel passar bra till lamm, en god biff eller långstekt kött. Det rekommenderas att servera det i 16-17 grader i stora glas för att ge det lite luft så att det kan öppna sig.

Serving tips