Om produkten
Pinot Noir-druvorna för detta vin plockas på familjens vingårdar i AVA Clarksburg och i AVA Lodi, som båda odlas på ett miljövänligt sätt enligt Lodi-reglerna. Jäsningen sker på temperaturkontrollerade ståltankar (24-25ºC) för att bevara så mycket friskhet, arom och omedelbarhet i vinet som möjligt. Detta följs av malolaktisk jäsning och mognad i 12 månader på använda franska och amerikanska träfat för att uppnå större harmoni, fetthet och komplexitet.
Sand Point Pinot Noir har en mycket omedelbar, aromatisk och skarp stil i både arom och smak, med nyanser av mogna vinbär, jordgubbar, körsbär och mjuka kryddor. Kombinationen mellan Clarcksburg-vinet, som ger bitar och svalhet, och Lodi-delen, som ger frukt och rundhet, ger en ganska bra harmoni här. Bara för att njuta!
Servera den med grönsaksrätter, pastarätter, fjäderfä och fläsk, men också med stekt fisk (t.ex. tonfisk) eller vitformost.