Lenotti, Amarone Classico Casal Busol 2012

450.00 kr.
customer-list-add

Lenotti, Amarone Classico Casal Busol 2012

Lenotti, Amarone Classico Casal Busol 2012

Vår utvärdering

Vinerna i Cantine Lenottis nya serie Casal Busól tillverkas på druvor från utvalda parceller i Valpolicella, som tillhör vingården eller familjemedlemmar, som inte är involverad i familjeföretaget. Amarone Classico Casal Busól är tillverkad på druvorna Corvina, Rondinella och Oselata. Druvorna är skördad på kalk- och lerrika sluttningar nära S. Ambrogio di Valpolicella. Druvsammansättningen varierar från årgång till årgång, och vinet produceras endast i de bästa årgångarna. Ett utval av de bästa klaserna blir skördat under september-oktober och läggs för att torka efter ”appassimento”-tekniken i små lådor fram till slutet av januari/början av februari i stora ventilerade rum. Efter lång jäsning pressas druvorna, och vinet hälls på stora fat (Botti), där de mognar i 3-4 år. Färgen är lätt tegelstensröd och en mycket eterhaltig och exotisk doft. Ett mycket intensivt och komplext vi, mycket klassiskt för sitt område. Klass!

Om produkten

Vinerna i Cantine Lenottis nya serie Casal Busól tillverkas på druvor från utvalda parceller i Valpolicella, som tillhör vingården eller familjemedlemmar, som inte är involverad i familjeföretaget. Amarone Classico Casal Busól är tillverkad på druvorna Corvina, Rondinella och Oselata. Druvorna är skördad på kalk- och lerrika sluttningar nära S. Ambrogio di Valpolicella. Druvsammansättningen varierar från årgång till årgång, och vinet produceras endast i de bästa årgångarna. Ett utval av de bästa klaserna blir skördat under september-oktober och läggs för att torka efter ”appassimento”-tekniken i små lådor fram till slutet av januari/början av februari i stora ventilerade rum. Efter lång jäsning pressas druvorna, och vinet hälls på stora fat (Botti), där de mognar i 3-4 år. Färgen är lätt tegelstensröd och en mycket eterhaltig och exotisk doft. Ett mycket intensivt och komplext vi, mycket klassiskt för sitt område. Klass!

Serving tips