Monchiero Carbone, MONBIRONE Barbera d´Alba 2017

487.00 kr.
customer-list-add

Monchiero Carbone, MONBIRONE Barbera d´Alba 2017

Monchiero Carbone, MONBIRONE Barbera d´Alba 2017

Vår utvärdering

MonBirone är Monchiero Carbone's top-barbera. Druvor skördas vid full mognad, hand-sorteras och jäsas långsamt och försiktigt i upp till 20 dagar. Vinet hälls sedan i små rätter av ek, där den genomgår malolaktisk jäsning och lagrar på disken i 15-20 månader. När det hälls i flaskor lagras det ytterligare 6 månader i källaren före utsläpp.

Om produkten

MonBirone är Monchiero Carbone's top-barbera. Druvor skördas vid full mognad, hand-sorteras och jäsas långsamt och försiktigt i upp till 20 dagar. Vinet hälls sedan i små rätter av ek, där den genomgår malolaktisk jäsning och lagrar på disken i 15-20 månader. När det hälls i flaskor lagras det ytterligare 6 månader i källaren före utsläpp.



Det slutliga vinet ser mörkt ut i glaset och erbjuder en komplex näsa med arom av kakao, rostat kaffe, enbärbär och mogna körsbär och plommon. I munnen är den rik på en lång eftersmak, där frukt och fetter samt syre och alkohol är i stor balans. En enastående, full och nära Barbera som imponerar och gynnar på alla nivåer. Servera den för långvariga riven grytor, kalvskinn, rostbiff med rött vin eller fläskkotletter.

Serving tips