Ochoa, Calendas Tinto 2019

159.00 kr.

Ochoa, Calendas Tinto 2019

Ochoa, Calendas Tinto 2019

Vår utvärdering

Calendas Tinto är gjord av en blandning av två klassiska druvor i området: Tempranillo (70%) och Garnacha, som skördas i vingårdarna i El Bosque och Santa Cruz. Vinet genomgår en relativt kort jäsning på ståltankar för att fånga de omedelbara, aromatiska och fruktiga tonerna på druvorna, och tillför bara vinet de mer delikata tanninerna. Calendas Tinto vilar kort på ståltankar innan tappning.

Tempranillo ger mycket elegans och en mycket god fyllighet för vinet, medan Garnacha ger friskhet och en fin fruktkaraktär som hjälper till att göra vinet så charmigt. Ett omedelbart vin i doft och smak med fruktiga nyanser av hallon från Tempranillo och körsbär från Garnacha. Här hittar du inte träkaraktär, eftersom vinet inte lagras på ek, utan djupa och rena fruktnyanser.

Adriana fick idén till namnet CALENDAS för serien som förenar unga viner på Ochoa, från den antika romerska kalendern, där mars var början på månkalenderkalendern. Mars i Ochoa är också tiden då vinstockarna vaknar igen efter vintern och på detta sätt markerar början på ett nytt vinår. "Den lilla frasen på etiketten - Månen är alltid där, även om vi inte ser den - påminner oss, uttrycker fint den respekt vi borde ha för naturen när vi tillverkar vin," säger Adriana.

Om produkten

Calendas Tinto är gjord av en blandning av två klassiska druvor i området: Tempranillo (70%) och Garnacha, som skördas i vingårdarna i El Bosque och Santa Cruz. Vinet genomgår en relativt kort jäsning på ståltankar för att fånga de omedelbara, aromatiska och fruktiga tonerna på druvorna, och tillför bara vinet de mer delikata tanninerna. Calendas Tinto vilar kort på ståltankar innan tappning.

Tempranillo ger mycket elegans och en mycket god fyllighet för vinet, medan Garnacha ger friskhet och en fin fruktkaraktär som hjälper till att göra vinet så charmigt. Ett omedelbart vin i doft och smak med fruktiga nyanser av hallon från Tempranillo och körsbär från Garnacha. Här hittar du inte träkaraktär, eftersom vinet inte lagras på ek, utan djupa och rena fruktnyanser.

Adriana fick idén till namnet CALENDAS för serien som förenar unga viner på Ochoa, från den antika romerska kalendern, där mars var början på månkalenderkalendern. Mars i Ochoa är också tiden då vinstockarna vaknar igen efter vintern och på detta sätt markerar början på ett nytt vinår. "Den lilla frasen på etiketten - Månen är alltid där, även om vi inte ser den - påminner oss, uttrycker fint den respekt vi borde ha för naturen när vi tillverkar vin," säger Adriana.