Paul Jaboulet, Les Cypres Vacquerays 2016

299.00 kr.
customer-list-add

Paul Jaboulet, Les Cypres Vacquerays 2016

Paul Jaboulet, Les Cypres Vacquerays 2016

Vår utvärdering

"Les Cyprès" Vacqueyras är tillverkade på Grenache (75%), Syrah och Mourvèdre från 35 år gamla vinstockar med max. utbyte på 35 hl / ha. Jorden består av avlagringar av sand, lera och stenar från istiden, vilket ger god dränering och säkra vattenreserver i botten. Druvorna handplockas och transporteras till källaren i små lådor på 25 kg. för att undvika oxidation. Vinet jäsas på temperaturkontrollerade rostfria tankar och genomgår sedan en malolaktisk jäsning och mognad under ett år på stora träfat.

"Les Cyprès" är Vacqueyras, som bäst och mest klassiskt. Den har en fin, glansig, rubinröd färg med lila nyanser. Duften är ganska öppen och fruktig med tonar av inlagda röda frukter och provensalska örter äntligen (rosmarin, timjan). Smaken är köttig och stark, med bra velour och kryddig toner i eftersmaken. Vinet har en bra balans mellan styrka, fruktsöthet och alkohol.

Använd det för fläsk, anka, lamm och nötkött. Serveringstemperatur: 14 ° -17 °. Företrädesvis dekanterad

Om produkten

"Les Cyprès" Vacqueyras är tillverkade på Grenache (75%), Syrah och Mourvèdre från 35 år gamla vinstockar med max. utbyte på 35 hl / ha. Jorden består av avlagringar av sand, lera och stenar från istiden, vilket ger god dränering och säkra vattenreserver i botten. Druvorna handplockas och transporteras till källaren i små lådor på 25 kg. för att undvika oxidation. Vinet jäsas på temperaturkontrollerade rostfria tankar och genomgår sedan en malolaktisk jäsning och mognad under ett år på stora träfat.

"Les Cyprès" är Vacqueyras, som bäst och mest klassiskt. Den har en fin, glansig, rubinröd färg med lila nyanser. Duften är ganska öppen och fruktig med tonar av inlagda röda frukter och provensalska örter äntligen (rosmarin, timjan). Smaken är köttig och stark, med bra velour och kryddig toner i eftersmaken. Vinet har en bra balans mellan styrka, fruktsöthet och alkohol.

Använd det för fläsk, anka, lamm och nötkött. Serveringstemperatur: 14 ° -17 °. Företrädesvis dekanterad

Serving tips