Paul Jaboulet, Ventoux Rouge 2019

159.00 kr.
customer-list-add

Paul Jaboulet, Ventoux Rouge 2019

Paul Jaboulet, Ventoux Rouge 2019

Vår utvärdering

Côtes du Ventoux “Les Traverses” hämtar sitt namn från områdets klassiska fästvägg, som håller fast vid terrasserna och förhindrar att jorden tvättas bort av regnet och särskilt Mistral-vinden. Det är tillverkat av Grenache Noir (80%) och Syrah druvor som kommer från 35 år gamla vinstockar. Utbytet hålls nere till ca. 35-40 hl./ha. Les Traverses fermenteras på temperaturkontrollerade rostfria tankar och mognar sedan på samma tanktyper under 6 månader.

Côtes du Ventoux “Les Traverses” har en underbar doft där du hittar klassiska krydda toner med nyanser av provensalska örter, vitpeppar och mynta. I smak har vinet bett och fyllning, med anteckningar av körsbär, mandel och lite engelska lakrit att avsluta.

Det är ett perfekt vin för gastronomi, där det särskilt kommer att matcha lamm med t.ex. rosmarin, timjan och vitlök, andbröst eller provensalska grönsaksrätter.

Om produkten

Côtes du Ventoux “Les Traverses” hämtar sitt namn från områdets klassiska fästvägg, som håller fast vid terrasserna och förhindrar att jorden tvättas bort av regnet och särskilt Mistral-vinden. Det är tillverkat av Grenache Noir (80%) och Syrah druvor som kommer från 35 år gamla vinstockar. Utbytet hålls nere till ca. 35-40 hl./ha. Les Traverses fermenteras på temperaturkontrollerade rostfria tankar och mognar sedan på samma tanktyper under 6 månader.

Côtes du Ventoux “Les Traverses” har en underbar doft där du hittar klassiska krydda toner med nyanser av provensalska örter, vitpeppar och mynta. I smak har vinet bett och fyllning, med anteckningar av körsbär, mandel och lite engelska lakrit att avsluta.

Det är ett perfekt vin för gastronomi, där det särskilt kommer att matcha lamm med t.ex. rosmarin, timjan och vitlök, andbröst eller provensalska grönsaksrätter.

Serving tips