Om produkten
Av totalt 7 Prunottos ha. i den berömda Barolo Cru fält Bussia, är en hektar. i den unika delen av fältet kallas Vigna Colonello. Denna del av fältet skiljer sig från resten av Bussia av en hög halt av kalkhaltig lera, och en exponering som är mer sydvästra sidan. Vinrankorna är mellan 30 och 40 år gamla. 2009 årgång produceras Prunotto för andra gången under de senaste ett Bussia Riserva Vigna Colonello. Inget lämnas åt slumpen. Druvorna skördas vid optimal mognad och sorteras noggrant fält och en gång vid ankomsten till källaren. Gringen varade i 25 dagar, varefter den unga vinet lagrats i 50 hl. Stora Botti för slavistik ek i 24 månader. Då vinet lagras i rostfria ståltankar under 12 månader innan buteljering. Kronan är 30 månader flaska lagring innan vinet släpptes till försäljning. Resultatet är en fantastisk Barolo med rika, blommiga aromer av rosenblad, perfekt mogna röda frukter (hallon och granatäpplen) och kryddig, balsamic anteckningar. Smaken är fyllig med mjuka tanniner och slutar i en lång och otroligt detaljerade efterbehandling.