Om produkten
Sammansättningen av druv Montenisa brut är Chardonnay, Pinot Bianco och en liten del av Pinot Noir. Det vin som produceras av "Méthode Champe" - som i Italien kallas "Metodo Classico". Jäsningen av musten sker i ståltankar och ek. Den andra jäsningen som skapar bubblorna sker i flaskan, där vinet förblir i kontakt med sedimentet i minst 30 månader i källare, för att öka den rikedom och komplexitet. Varje enskild flaska produceras som ett hantverk. Även om "Remuage" process i vilken fällningen är monterad i halsen av flaskan, så att den kan avlägsnas, sker också för hand. Efter vinet är klar vilar på ytterligare 3 månader i källare. Montenisa Brut har en vacker gyllene färg, och erbjuder fina och ihållande mousse. Vinet har intensiva aromer av frukt såsom vit persika och päron kryddig med inslag av rostade bröd, mandel och aprikos. Smaken är uppfriskande med en fin mun rensning fräschör. Server Montenisa Brut lika välkommen för lätta fiskrätter eller fisk och skaldjur.