Om produkten
Langhe Nebbiolo Perbacco tillverkas av 100% Nebbiolo främst från tomter i Barolo men i mindre utsträckning också från tomter i Barbaresco. Vinifieringen sker separat för varje tomt. Alkoholjästen varar i ca. 3-4 veckor och äger rum på ståltankar. Malolaktisk jäsning och efterföljande mognad (cirka 2 år) äger rum på en blandning av franska barriker och stora fat av slavisk ek. Några av vinerna från tomterna i Barolo väljs slutligen ut till Viettis Barolo Castiglione, medan resten tappas i stora ståltankar omedelbart innan de tappas på vinet från tomterna i Barbaresco och blir därmed Perbacco.
Viettis Langhe Nebbiolo Perbacco har en fin, glänsande, rubinröd färg. Doften är väldigt öppen och komplex med noter av mynta, violer och delikata, röda frukter samt mer kryddiga nyanser av engelsk lakrits och peppar. Alla dessa anteckningar kommer till smaken, som är väldigt djup och strukturerad. Vinet har en bra lagringspotential med fina, rundade tanniner i eftersmaken. En super Nebbiolo som definitivt kommer att vinna i komplexitet och elegans med lite mognad. Servera den till exempel med rätter med kalvkött, lamm, nötkött eller vilt. Passar också bra med mogna vita mögelostar.