Villa Calcinaia, Casarsa Merlot 2010

542.00 kr.
customer-list-add

Villa Calcinaia, Casarsa Merlot 2010

Villa Calcinaia, Casarsa Merlot 2010

Vår utvärdering

"Casarsa" har en intensiv rubinröd färg med lila nyans i sin ungdom. Med mognar blir äldre årgång en brunaktig nyans. Doften avslöjar fruktiga toner av körsbär, plommon och en liten svart vinbärsblad, dock vinner vinet djup och sammet med lite oxidation i glaset. Smaken är också utvecklas snabbt från en lättare och nästan delikat stil till en mer köttig och komplexa karaktär. Vinet har både Merlots saftiga noter av röda bär, men också en toskansk karaktär och velour som harmonierar vackert tillsammans. Det slutar med läckra, nästan krispiga frukttoner lite krydda (rosépeppar).

Om produkten

"Casarsa" är Rosso dei Colli della Toscana Centrale IGT huvudsakligen på Merlot, dock med en liten andel av lokala sorter, som varierar från år till år. Druvorna skördas i hand vid optimal mognad och selekteras både under plockning och vid ankomsten till källaren. Druvorna vinifieras separat i öppna tankar i 12-15 dagar. Därefter lagring av vin i 18 månader på ekfat 225 l. Efter en naturlig utfällning flaska utan filtrering. "Casarsa" har en intensiv rubinröd färg med lila nyans i sin ungdom. Med mognar blir äldre årgång en brunaktig nyans. Doften avslöjar fruktiga toner av körsbär, plommon och en liten svart vinbärsblad, dock vinner vinet djup och sammet med lite oxidation i glaset. Smaken är också utvecklas snabbt från en lättare och nästan delikat stil till en mer köttig och komplexa karaktär. Vinet har både Merlots saftiga noter av röda bär, men också en toskansk karaktär och velour som harmonierar vackert tillsammans. Det slutar med läckra, nästan krispiga frukttoner lite krydda (rosépeppar). Vinet kan vilja hälla i karaff för omkring en timme före servering och temperaturen måste vilja hållas på 16-18 grader. Servera den till lamm, anka eller grillat nötkött, samt fjädervilt.