Villa Calcinaia, Vin Santo del Chianti Classico

658.00 kr.
customer-list-add

Villa Calcinaia, Vin Santo del Chianti Classico

Villa Calcinaia, Vin Santo del Chianti Classico

Vår utvärdering

Vinet har en vacker, glänsande, amber golden färg. Jag luktar vinet är mycket aromatisk, med läckra, djupa nyanser av orange, pomerans och lite mogna aprikoser. Smaken är överraskande mot det torra, med en bra friskhet och struktur. Vinet har en stor harmoni mellan dess exotiska, mogen, sammetslen karaktär och de färska, nästan skarpa nyanser det slutar med. Ett nöje!

Om produkten

Traditionen med Vin Santo i Toscana-området går långt tillbaka i tiden och vinet var sannolikt hans namn vid denna tidpunkt använde den för religiösa ritualer, där den symboliserade Kristi blod. Vinet var också mycket populär för familjefester, antingen välkommen eller kakor och andra desserter. Även de minsta vingårdar gjort ofta deras Vin Santo sig och stilen kan därför variera avsevärt, från torra viner avgjort söt dessert viner. Alla hade det gemensamt att de var gjorda av druvor efter skörden hängdes på tork, vanligen i torra tak. Vino Santo av Villa Calcianaia är vanligtvis gjord av en kombination av vita druvor Trebbiano och Malvasia, och den röda Canaiolo, som hängde torka i hela klasar på slottet torkning. Under hela processen kontrollen till druvorna och ta bort kontinuerligt de bär, som inte torkar ordentligt. Vanligen i februari, när druvorna innehåller 350 till 400 g. Socker / kg., Är Druvorna pressas. Den måste flyttas till små ekfat ( "caratelli" på 55-70 liter.) För druvor egen jäst spontant föra jäsningsprocessen pågår. Den varar i 7-8 år, som endast ingriper när man ska fylla på fat för att kompensera avdunstning. Vinet sedan dras bort utan filtrering. Vinet har en vacker, glänsande, amber golden färg. Jag luktar vinet är mycket aromatisk, med läckra, djupa nyanser av orange, pomerans och lite mogna aprikoser. Smaken är överraskande mot det torra, med en bra friskhet och struktur. Vinet har en stor harmoni mellan dess exotiska, mogen, sammetslen karaktär och de färska, nästan skarpa nyanser det slutar med. Ett nöje! Perfekt för aperitif eller som ett komplement till fruktsallader, frukttårtor, suffléer eller bakverk med mandel eller nötter.

Serving tips