Weingut Rebholz, Spätburgunder Muschelkalk 2015

749.00 kr.
customer-list-add

Weingut Rebholz, Spätburgunder Muschelkalk 2015

Weingut Rebholz, Spätburgunder Muschelkalk 2015

Vår utvärdering

Ren Pinot Noir från Rebholz ekologiskt odlade tomter på VDP Grosse-Lage-sluttningen Im Sonnenschein, känd för sin terroir extremt rik på kalksten och - som namnet antyder - hög sol exponering. Allt i vingården görs för hand. Detta gäller inte minst sorteringen av druvorna under vägen vid skörd. I vinhuset genomgår druvorna en lång och kall maceration före jäsning på den naturliga jästen och efterföljande lagring 24 månader på franska ekfat. Vinet tappas äntligen utan filtrering, när det tappas på flaska och med minimal användning av SO2.

Som med Rebholz bas Spätburgunder Tradition är vom Muschelkalk också en mycket juice-driven Spätburgunder med fatlagring som lyckas komplettera och intensifiera fruktupplevelsen snarare än att drunkna ut den. Vinet har således en mycket fin och delikat arom som kännetecknas av bl.a. vinbär, körsbär, hallon, krossad lime, blommor, apelsin och söt lakrits. Smaken är intensiv, fruktdriven och viktlös samtidigt, och strukturen påminner om Bourgogne Chambolle-Musigny, här bara kryddad med lite orientaliska kryddor och körsbär i eftersmaken.

Prova till exempel. i sällskap med anka confit, stekt fjäderfä med svamp, rådjur, fläskkotlett stekt på benet eller bara som ett lyxigt mysigt vin!

Vinet kan lagras i upp till 20 år från skördeåret, men vi rekommenderar att du njuter av det inom tio år för att njuta av färsk och utsökt frukt. Serveras vid 14-15 grader.

Om produkten

Ren Pinot Noir från Rebholz ekologiskt odlade tomter på VDP Grosse-Lage-sluttningen Im Sonnenschein, känd för sin terroir extremt rik på kalksten och - som namnet antyder - hög sol exponering. Allt i vingården görs för hand. Detta gäller inte minst sorteringen av druvorna under vägen vid skörd. I vinhuset genomgår druvorna en lång och kall maceration före jäsning på den naturliga jästen och efterföljande lagring 24 månader på franska ekfat. Vinet tappas äntligen utan filtrering, när det tappas på flaska och med minimal användning av SO2.

Som med Rebholz bas Spätburgunder Tradition är vom Muschelkalk också en mycket juice-driven Spätburgunder med fatlagring som lyckas komplettera och intensifiera fruktupplevelsen snarare än att drunkna ut den. Vinet har således en mycket fin och delikat arom som kännetecknas av bl.a. vinbär, körsbär, hallon, krossad lime, blommor, apelsin och söt lakrits. Smaken är intensiv, fruktdriven och viktlös samtidigt, och strukturen påminner om Bourgogne Chambolle-Musigny, här bara kryddad med lite orientaliska kryddor och körsbär i eftersmaken.

Prova till exempel. i sällskap med anka confit, stekt fjäderfä med svamp, rådjur, fläskkotlett stekt på benet eller bara som ett lyxigt mysigt vin!

Vinet kan lagras i upp till 20 år från skördeåret, men vi rekommenderar att du njuter av det inom tio år för att njuta av färsk och utsökt frukt. Serveras vid 14-15 grader.

Serving tips