Chateau Suau, Côtes de Bordeaux 2016

199.00 kr.
customer-list-add

Chateau Suau, Côtes de Bordeaux 2016

Chateau Suau, Côtes de Bordeaux 2016

Vår utvärdering

En trevlig och lättdrickande Bordeaux med en mörk rubinröd färg. Smaken är fyllig, köttig med toner av björnbär och svarta vinbär. Vinet är runt och mjukt i munnen med en fräsch och ihållande eftersmak.

Château Suau, som ligger i Côtes de Bordeaux-Cadillac-beteckningen (tidigare känd som 1: a Côtes de Bordeaux), har cirka 65 hektar vingårdar. Vinrankorna står på en undergrund av grus och lera. Fälternas speciella "terroir" gynnas av sluttningar och platåer i söder / sydostläge.

Produktionen vid slottet är 100% organisk och äger rum med den världsberömda önologen Michel Rolland vid rodret. Vinet produceras på 85% Merlot och 15% Cabernet Sauvignon.

Under skörden görs en noggrann sortering i källaren och stjälkarna tas bort. Jäsning sker i termoreglerade rostfria tankar. Därefter lagras vinet i 18 månader innan det tappas på flaska.

Serveringstips
Serveringstemperaturen ska vara 16 - 18 grader. Vinet är lämpligt för rött nötkött, grillat fläsk, kött från grillen, helst med inte alltför starka tillbehör. Det är också ett perfekt rött vin att servera med hårda men inte för starka ostar.

Om produkten

En trevlig och lättdrickande Bordeaux med en mörk rubinröd färg. Smaken är fyllig, köttig med toner av björnbär och svarta vinbär. Vinet är runt och mjukt i munnen med en fräsch och ihållande eftersmak.

Château Suau, som ligger i Côtes de Bordeaux-Cadillac-beteckningen (tidigare känd som 1: a Côtes de Bordeaux), har cirka 65 hektar vingårdar. Vinrankorna står på en undergrund av grus och lera. Fälternas speciella "terroir" gynnas av sluttningar och platåer i söder / sydostläge.

Produktionen vid slottet är 100% organisk och äger rum med den världsberömda önologen Michel Rolland vid rodret. Vinet produceras på 85% Merlot och 15% Cabernet Sauvignon.

Under skörden görs en noggrann sortering i källaren och stjälkarna tas bort. Jäsning sker i termoreglerade rostfria tankar. Därefter lagras vinet i 18 månader innan det tappas på flaska.

Serveringstips
Serveringstemperaturen ska vara 16 - 18 grader. Vinet är lämpligt för rött nötkött, grillat fläsk, kött från grillen, helst med inte alltför starka tillbehör. Det är också ett perfekt rött vin att servera med hårda men inte för starka ostar.

Serving tips