Domaine Cazes, Ego 2020

278.00 kr.
customer-list-add

Domaine Cazes, Ego 2020

Domaine Cazes, Ego 2020

Vår utvärdering

"Ego" består av 40% Grenache, 40% Syrah och 20% Mourvère från biodynamiskt odlade paket, där vinstockarna är ungefär. 30 år gammal. Jorden består av lera och kalkhaltiga skikt, blandade med smulande skiffer och klassiska runda sedimentära stenar upptill, som lagrar värmen under dagen och avger den på natten. Klimatet är varmt, men med god kylning från havet - alla perfekta förutsättningar för att odla områdets klassiska druvsorter.

När druvsorterna mognar vid olika tidpunkter sker skörden och vinifieringen separat. Klasserna väljs både under plockningen och efter ankomst till källaren. Druvorna skalas 100% av innan de försiktigt krossas och fermenteras på temperaturkontrollerade ståltankar med sina egna jästceller. Flera dagliga omrörningar av vinet och buljongen görs under de fyra veckorna av jäsningen. Efter pressning och en naturlig sedimentering mognar vinet i 12 månader på ståltankar och ytterligare i 18 månader efter tappning.

"Ego" är definitivt i den klassiska Roussillon-stilen, med en mörk, glansig, rubinröd färg och vackra aromer av mogna bär, kryddor (inklusive peppar) och bitter choklad. Smaken är köttig, med nyanser av körsbär, björnbär, engelska lakrits och återigen svartpeppar. Du kan känna en bra tannin i slutändan, vilket ger vinet en lång mognadspotential, men det ger redan mycket i sin ungdom. Ett välgjordt och väldigt imponerande vin! Lika med att njuta av de bästa medelhavsinspirerade köttet och vegetariska rätter med örter, tomater, vitlök, men också för grillad eller rostad lamm, nötkött eller kalvkött. Pröva det galen också.

Om produkten

"Ego" består av 40% Grenache, 40% Syrah och 20% Mourvère från biodynamiskt odlade paket, där vinstockarna är ungefär. 30 år gammal. Jorden består av lera och kalkhaltiga skikt, blandade med smulande skiffer och klassiska runda sedimentära stenar upptill, som lagrar värmen under dagen och avger den på natten. Klimatet är varmt, men med god kylning från havet - alla perfekta förutsättningar för att odla områdets klassiska druvsorter.

När druvsorterna mognar vid olika tidpunkter sker skörden och vinifieringen separat. Klasserna väljs både under plockningen och efter ankomst till källaren. Druvorna skalas 100% av innan de försiktigt krossas och fermenteras på temperaturkontrollerade ståltankar med sina egna jästceller. Flera dagliga omrörningar av vinet och buljongen görs under de fyra veckorna av jäsningen. Efter pressning och en naturlig sedimentering mognar vinet i 12 månader på ståltankar och ytterligare i 18 månader efter tappning.

"Ego" är definitivt i den klassiska Roussillon-stilen, med en mörk, glansig, rubinröd färg och vackra aromer av mogna bär, kryddor (inklusive peppar) och bitter choklad. Smaken är köttig, med nyanser av körsbär, björnbär, engelska lakrits och återigen svartpeppar. Du kan känna en bra tannin i slutändan, vilket ger vinet en lång mognadspotential, men det ger redan mycket i sin ungdom. Ett välgjordt och väldigt imponerande vin! Lika med att njuta av de bästa medelhavsinspirerade köttet och vegetariska rätter med örter, tomater, vitlök, men också för grillad eller rostad lamm, nötkött eller kalvkött. Pröva det galen också.

Serving tips