Edouard Delaunay, Gevrey-Chambertin Vielles Vignes 2017

999.00 kr.
customer-list-add

Edouard Delaunay, Gevrey-Chambertin Vielles Vignes 2017

Edouard Delaunay, Gevrey-Chambertin Vielles Vignes 2017

Vår utvärdering

Edouard Delaunay plockar upp druvorna för Gevrey-Chambertin Vieilles Vignes på 5 olika tomter, vilket är mycket representativt för den stora mångfalden som de olika terrorerna erbjuder i kommunen. Jordar med stenar ger vanligtvis viner med stor elegans och finess, medan fetare jordar med mar- och kalkavlagringar ofta ger viner med kraft, struktur och fasthet. Vinrankorna är alla över 40 år gamla och växer mellan 250 och 300 m.o.h.

Druvorna från varje tomt fermenteras separat, med sina egna jästceller och ca. 10% hela kluster för att främja friskhet och elegans och uppnår 5 mycket olika viner som blandas ihop så att du kan uppnå rätt harmoni mellan finess, struktur, fruktsötma och mineralitet. Blandningen mognar i 15 månader på klassiska Burgund-fat (228 l., 35% nya). Produktionen uppgår till ca. 2600 fl. (2017).

En mycket komplex, delikat och köttig Gevrey-Chambertin, som du snart kommer att älska. Den har en mörk, rubinröd färg med en ljuslila nyans och en öppen, aromatisk doft av mogna körsbär, lakrits, mocka och lite kryddig vanilj. Några av samma toner dyker upp i smaken, som har mycket djup och komplexitet och en mycket harmonisk finish, med välintegrerade toner från träfat, som harmoniserar fint med fruktsötman.

Prova med t.ex. viltvilt, anka, lamm och nötkött. Lämplig även för vit eller röd mögelost.

Om produkten

Edouard Delaunay plockar upp druvorna för Gevrey-Chambertin Vieilles Vignes på 5 olika tomter, vilket är mycket representativt för den stora mångfalden som de olika terrorerna erbjuder i kommunen. Jordar med stenar ger vanligtvis viner med stor elegans och finess, medan fetare jordar med mar- och kalkavlagringar ofta ger viner med kraft, struktur och fasthet. Vinrankorna är alla över 40 år gamla och växer mellan 250 och 300 m.o.h.

Druvorna från varje tomt fermenteras separat, med sina egna jästceller och ca. 10% hela kluster för att främja friskhet och elegans och uppnår 5 mycket olika viner som blandas ihop så att du kan uppnå rätt harmoni mellan finess, struktur, fruktsötma och mineralitet. Blandningen mognar i 15 månader på klassiska Burgund-fat (228 l., 35% nya). Produktionen uppgår till ca. 2600 fl. (2017).

En mycket komplex, delikat och köttig Gevrey-Chambertin, som du snart kommer att älska. Den har en mörk, rubinröd färg med en ljuslila nyans och en öppen, aromatisk doft av mogna körsbär, lakrits, mocka och lite kryddig vanilj. Några av samma toner dyker upp i smaken, som har mycket djup och komplexitet och en mycket harmonisk finish, med välintegrerade toner från träfat, som harmoniserar fint med fruktsötman.

Prova med t.ex. viltvilt, anka, lamm och nötkött. Lämplig även för vit eller röd mögelost.

Serving tips