Flora, Pecorino Bianco 2018

199.00 kr.
customer-list-add

Flora, Pecorino Bianco 2018

Flora, Pecorino Bianco 2018

Vår utvärdering

Giglio betyder lilja på italienska, och i överförd mening är vinet som en lilja. En otroligt vacker blomma som lever bäst i den fria och vilda naturen. Många älskar liljan, precis som vi är säkra på att många kommer att älska Flora Giglio! Flora Giglio Pecorino består av 85% Pecorino och 15% andra lokala druvsorter erhållna från ekologiskt odlade, högt liggande vingårdar (430-450 m.) I Terre di Chieti IGT i Abruzzo. De relativt svala odlingsförhållandena ger en längre mognadsprocess och ger mycket aromatiska och krispiga viner. Den gamla, lokala druvan Pecorino ger låga utbyten, men i sin tur otroligt koncentrerade och komplexa viner.

Efter en mild mosning av druvorna, en kort blödning av huden och lätt pressning sker fermentationen sval (12-14 ° C under cirka 30 dagar) på ståltankar med organiska jästceller. Sedan mognar vinet med sin lögn (fällning) i ståltankar i 3 månader. Vinet har en fin gyllene färg. Duften är omedelbar och mycket aromatisk med känsliga nyanser av vilda blommor, akaciablommor och citrusfrukter. Smaken är färsk och krispig, men också mycket full och strukturerad. Det slutar med en bra balans mellan friskhet och intensitet och spännande mineraltoner.

Pecorino Bianco kan användas för lätta, medelhavsinspirerade grönsaksrätter samt för mer exotiska skaldjur eller fiskrätter. Pröva också det för fjäderfä eller kalvkött i lätta såser eller för får- eller getost.

Om produkten

Giglio betyder lilja på italienska, och i överförd mening är vinet som en lilja. En otroligt vacker blomma som lever bäst i den fria och vilda naturen. Många älskar liljan, precis som vi är säkra på att många kommer att älska Flora Giglio! Flora Giglio Pecorino består av 85% Pecorino och 15% andra lokala druvsorter erhållna från ekologiskt odlade, högt liggande vingårdar (430-450 m.) I Terre di Chieti IGT i Abruzzo. De relativt svala odlingsförhållandena ger en längre mognadsprocess och ger mycket aromatiska och krispiga viner. Den gamla, lokala druvan Pecorino ger låga utbyten, men i sin tur otroligt koncentrerade och komplexa viner.

Efter en mild mosning av druvorna, en kort blödning av huden och lätt pressning sker fermentationen sval (12-14 ° C under cirka 30 dagar) på ståltankar med organiska jästceller. Sedan mognar vinet med sin lögn (fällning) i ståltankar i 3 månader. Vinet har en fin gyllene färg. Duften är omedelbar och mycket aromatisk med känsliga nyanser av vilda blommor, akaciablommor och citrusfrukter. Smaken är färsk och krispig, men också mycket full och strukturerad. Det slutar med en bra balans mellan friskhet och intensitet och spännande mineraltoner.

Pecorino Bianco kan användas för lätta, medelhavsinspirerade grönsaksrätter samt för mer exotiska skaldjur eller fiskrätter. Pröva också det för fjäderfä eller kalvkött i lätta såser eller för får- eller getost.

Serving tips