Johanneshof, Reinisch Pinot Noir 2017 Magnum

599.00 kr.
customer-list-add

Johanneshof, Reinisch Pinot Noir 2017 Magnum

Johanneshof, Reinisch Pinot Noir 2017 Magnum

Vår utvärdering

Pinot Noir-druvorna för detta vin kommer främst från vingårdarna runt byn Tattendorf, där den mycket mineraliska jorden (småsten, kalk, sand, lera) är perfekt för röda druvor, inte minst Pinot Noir och St. Laurent. En liten del av druvorna erhålls från yngre vinstockar i Gumpoldskirchen nära Mount Anninger, där olika kloner av franska, tyska och österrikiska Pinot Noir odlas mellan Guntramsdorf och Mödling.

Efter strippning och en mild krossning utsätts druvorna för en kort sval hudmaceration för att optimera färg, arom och smakekstrakt. Vinet flyttas sedan till träfat där jäsningen äger rum och där vinet mognar i ca. 9-10 månader på en kombination av stora träfat (1.000-3.000 l.) Och begagnade barriärer (225 l.).

Johanneshof Pinot Noir har en fin, mörk, rubinröd färg. I doften hittar du eleganta toner av hallon, röda körsbär (körsbär), men också vildare nyanser av skogsjordgubbar och tranbär. Smaken är fruktig och omedelbar till en början, men utvecklas i glaset mot mer skarphet och djup, i kombination med milda kryddor och en mer rundad tannin så småningom. Serveras för fläsk, kalvkött, vilt, pasta, risotto ...

Om produkten

Pinot Noir-druvorna för detta vin kommer främst från vingårdarna runt byn Tattendorf, där den mycket mineraliska jorden (småsten, kalk, sand, lera) är perfekt för röda druvor, inte minst Pinot Noir och St. Laurent. En liten del av druvorna erhålls från yngre vinstockar i Gumpoldskirchen nära Mount Anninger, där olika kloner av franska, tyska och österrikiska Pinot Noir odlas mellan Guntramsdorf och Mödling.

Efter strippning och en mild krossning utsätts druvorna för en kort sval hudmaceration för att optimera färg, arom och smakekstrakt. Vinet flyttas sedan till träfat där jäsningen äger rum och där vinet mognar i ca. 9-10 månader på en kombination av stora träfat (1.000-3.000 l.) Och begagnade barriärer (225 l.).

Johanneshof Pinot Noir har en fin, mörk, rubinröd färg. I doften hittar du eleganta toner av hallon, röda körsbär (körsbär), men också vildare nyanser av skogsjordgubbar och tranbär. Smaken är fruktig och omedelbar till en början, men utvecklas i glaset mot mer skarphet och djup, i kombination med milda kryddor och en mer rundad tannin så småningom. Serveras för fläsk, kalvkött, vilt, pasta, risotto ...

Serving tips