Johanneshof, Reinisch Pinot Noir 2018

214.00 kr.
customer-list-add

Johanneshof, Reinisch Pinot Noir 2018

Johanneshof, Reinisch Pinot Noir 2018

Vår utvärdering

Pinot Noir-druvorna för detta vin kommer främst från vingårdarna runt byn Tattendorf, där den mycket mineraljord (sten, kalk, sand, lera) är perfekt för röda druvor, inte minst Pinot Noir och St. Laurent. En liten del av druvorna kommer från yngre vinstockar i Gumpoldskirchen nära berget Anninger, där olika kloner av franska, tyska och österrikiska Pinot Noir odlas mellan Guntramsdorf och Mödling.

Efter förföljelse och en mild krossning utsätts druvorna för en kort, sval hudmaceration för att optimera färg, arom och smaksextrakt. Vinet flyttas sedan till träfat, där jäsning sker och där vinet mognar i ca. 9-10 månader på en kombination av stora träfat (1 000-3 000 l.) Och begagnade barriques (225 l.).

Pinot Noir har en fin, mörk, rubinröd färg. I doften hittar du eleganta toner av hallon, röda körsbär (körsbärsstenar) men också vildare nyanser av skogsjordgubbar och tranbär. Smaken är fruktig och omedelbar till en början, men utvecklas i glaset mot mer krispighet och djup, kombinerat med milda kryddor och ett mer rundat tannin i slutet. Serveras med fläsk, kalvkött, vilt, pastarätter, risotto

Om produkten

Pinot Noir-druvorna för detta vin kommer främst från vingårdarna runt byn Tattendorf, där den mycket mineraljord (sten, kalk, sand, lera) är perfekt för röda druvor, inte minst Pinot Noir och St. Laurent. En liten del av druvorna kommer från yngre vinstockar i Gumpoldskirchen nära berget Anninger, där olika kloner av franska, tyska och österrikiska Pinot Noir odlas mellan Guntramsdorf och Mödling.

Efter förföljelse och en mild krossning utsätts druvorna för en kort, sval hudmaceration för att optimera färg, arom och smaksextrakt. Vinet flyttas sedan till träfat, där jäsning sker och där vinet mognar i ca. 9-10 månader på en kombination av stora träfat (1 000-3 000 l.) Och begagnade barriques (225 l.).

Pinot Noir har en fin, mörk, rubinröd färg. I doften hittar du eleganta toner av hallon, röda körsbär (körsbärsstenar) men också vildare nyanser av skogsjordgubbar och tranbär. Smaken är fruktig och omedelbar till en början, men utvecklas i glaset mot mer krispighet och djup, kombinerat med milda kryddor och ett mer rundat tannin i slutet. Serveras med fläsk, kalvkött, vilt, pastarätter, risotto

Serving tips