Johanneshof Reinisch Pinot Noir Grillenhügel Øko 2018

349.00 kr.

Johanneshof Reinisch Pinot Noir Grillenhügel Øko 2018

Johanneshof Reinisch Pinot Noir Grillenhügel Øko 2018

Vår utvärdering

Pinot Noir-druvorna för detta vin kommer uteslutande från vingården Grillenhügel ('The Sheep Chicken Hill'), mellan Guntramsdorf och Mödling, öster om Gumpoldskirchen. Vingården ligger på en höjd av ca. 260-300 m. På en undergrund som domineras av kalk, lera och sand. Vinrankorna är ca. 25 år gammal och består av olika kloner av franska, tyska och österrikiska Pinot Noir.

Efter avsättning och en försiktig krossning överförs mustet till stora träfat, där jäsning börjar spontant med druvornas egna jästceller. Jäsningen varar i ca. 18 dagar - en långsam process som ger optimal färg, arom och smakextrakt. Vinet flyttas sedan till träfat i olika storlekar (225, 300 och 500 l., Fransk ek, 60% nytt), där det mognar i 14-16 månader.

Pinot Noir 'Grillenhügel' har en fin, glänsande, mörk, rubinröd färg. Trots den höga andelen nya fat är träkaraktären snyggt integrerad i vinet, vilket är extremt intensivt och koncentrerat. Här hittar du komplexa toner av hallon, körsbär och plommon, men också mineraliska och kryddiga nyanser av peppar, lakrits och bitter choklad. Lämplig för kalvkött, vilt, nötkött och lamm. Det kan behöva syresättas lite på karaffen och bör serveras i stora Bourgogne-glasögon.

Om produkten

Pinot Noir-druvorna för detta vin kommer uteslutande från vingården Grillenhügel ('The Sheep Chicken Hill'), mellan Guntramsdorf och Mödling, öster om Gumpoldskirchen. Vingården ligger på en höjd av ca. 260-300 m. På en undergrund som domineras av kalk, lera och sand. Vinrankorna är ca. 25 år gammal och består av olika kloner av franska, tyska och österrikiska Pinot Noir.

Efter avsättning och en försiktig krossning överförs mustet till stora träfat, där jäsning börjar spontant med druvornas egna jästceller. Jäsningen varar i ca. 18 dagar - en långsam process som ger optimal färg, arom och smakextrakt. Vinet flyttas sedan till träfat i olika storlekar (225, 300 och 500 l., Fransk ek, 60% nytt), där det mognar i 14-16 månader.

Pinot Noir 'Grillenhügel' har en fin, glänsande, mörk, rubinröd färg. Trots den höga andelen nya fat är träkaraktären snyggt integrerad i vinet, vilket är extremt intensivt och koncentrerat. Här hittar du komplexa toner av hallon, körsbär och plommon, men också mineraliska och kryddiga nyanser av peppar, lakrits och bitter choklad. Lämplig för kalvkött, vilt, nötkött och lamm. Det kan behöva syresättas lite på karaffen och bör serveras i stora Bourgogne-glasögon.

Serving tips