Johanneshof Reinisch St. Laurent Frauenfeld Øko 2015

349.00 kr.
customer-list-add

Johanneshof Reinisch St. Laurent Frauenfeld Øko 2015

Johanneshof Reinisch St. Laurent Frauenfeld Øko 2015

Vår utvärdering

Druvsorten St-Laurent tros vara en mutation av Pinot Noir, som har sitt ursprung i Bourgogne och som munkarna tog med sig till Thermen-regionen, där den idag anses vara en lokal druva. Det har många av Pinot Noirs dygder, men är lite svårt att odla, samtidigt som det ger ett litet utbyte. Detta var anledningen till att det försvann från Bourgogne och nästan övergavs i Österrike, ända fram till omkring 1999-2009, då vissa producenter i Thermen-regionen återupptäckte det bland dem Johanneshof Reinisch.

Druvorna för detta vin kommer från vingården Frauenfeld, som i området anses vara en av de bästa platserna att odla St. Laurent på, med sina mycket mineral, djupa jordar (småsten, kalk, sand, lera) och de gynnsamma, varma klimatförhållandena. Vinrankorna på ca. 35 år är några av de äldsta på fastigheten. Efter förföljelse och en mjuk krossning utsätts druvorna för en kort, sval hudmaceration för att optimera färg, arom och smakextrakt. Vinet flyttas sedan till stora träfat, där jäsning sker. Slutligen mognar vinet i ca. 16 månader på en kombination av franska, slaviska och österrikiska barriques (225 l.).

St. Laurent Frauendfled har en fin, mörk, rubinröd färg. I aromen kan du tydligt känna den långa vistelsen på träfat, men vinet är så koncentrerat i frukt och arom, annars är det snabbt nyanserna av skogsbär, vilda körsbär och mandlar som dominerar. Smaken är djup, fyllig och köttig och har fortfarande god krispighet och friskhet. I grund och botten ett mycket charmigt vin nästan i bästa Bourgogne stil! Lämplig för nötkött, lamm och vilt.

Om produkten

Druvsorten St-Laurent tros vara en mutation av Pinot Noir, som har sitt ursprung i Bourgogne och som munkarna tog med sig till Thermen-regionen, där den idag anses vara en lokal druva. Det har många av Pinot Noirs dygder, men är lite svårt att odla, samtidigt som det ger ett litet utbyte. Detta var anledningen till att det försvann från Bourgogne och nästan övergavs i Österrike, ända fram till omkring 1999-2009, då vissa producenter i Thermen-regionen återupptäckte det bland dem Johanneshof Reinisch.

Druvorna för detta vin kommer från vingården Frauenfeld, som i området anses vara en av de bästa platserna att odla St. Laurent på, med sina mycket mineral, djupa jordar (småsten, kalk, sand, lera) och de gynnsamma, varma klimatförhållandena. Vinrankorna på ca. 35 år är några av de äldsta på fastigheten. Efter förföljelse och en mjuk krossning utsätts druvorna för en kort, sval hudmaceration för att optimera färg, arom och smakextrakt. Vinet flyttas sedan till stora träfat, där jäsning sker. Slutligen mognar vinet i ca. 16 månader på en kombination av franska, slaviska och österrikiska barriques (225 l.).

St. Laurent Frauendfled har en fin, mörk, rubinröd färg. I aromen kan du tydligt känna den långa vistelsen på träfat, men vinet är så koncentrerat i frukt och arom, annars är det snabbt nyanserna av skogsbär, vilda körsbär och mandlar som dominerar. Smaken är djup, fyllig och köttig och har fortfarande god krispighet och friskhet. I grund och botten ett mycket charmigt vin nästan i bästa Bourgogne stil! Lämplig för nötkött, lamm och vilt.

Serving tips