Johanneshof Reinisch St. Laurent Øko 2017

204.00 kr.
customer-list-add

Johanneshof Reinisch St. Laurent Øko 2017

Johanneshof Reinisch St. Laurent Øko 2017

Vår utvärdering

Druvsorten St-Laurent tros vara en mutation av Pinot Noir, som har sitt ursprung i Bourgogne och som munkarna tog med sig till Thermen-regionen, där den idag anses vara en lokal druva. Det har många av Pinot Noirs dygder, men är lite svårt att odla, samtidigt som det ger ett litet utbyte. Detta var anledningen till att det försvann från Bourgogne och nästan övergavs i Österrike, ända fram till omkring 1999-2009, då vissa producenter i Thermen-regionen återupptäckte det bland dem Johanneshof Reinisch. Namnet St. Laurent kommer också från det faktum att druvorna vanligtvis börjar ändra färg till röd på helgen Skt. Laurentius Namndag den 10 augusti.

St. Laurent-druvorna för detta vin kommer från vingårdar runt Tattendorf, där den mycket mineraliska, djupa jorden (småsten, kalk, sand, lera) och de gynnsamma, varma klimatförhållandena är perfekta för röda druvor, inte minst Pinot Noir och St. Laurent. Vinrankorna är mellan 6 och 27 år gamla. Efter förföljelse och en mjuk krossning utsätts druvorna för en kort, sval hudmaceration för att optimera färg, arom och smakextrakt. Vinet flyttas sedan till träfat, där jäsning sker. Slutligen mognar vinet i ca. 12 månader på en kombination av stora träfat (3000 l.) Och begagnade barriques (225 l.).

I doften hittar du omedelbara, aromatiska och söta toner av vilda bär och körsbär, men också nyanser av marsipan och vanilj. Smaken är fruktig med bra struktur och ett fint tannin, vilket ger en bra kontrapunkt mot fruktens sötma. Med syresättning blir vinet tydligt mer komplexitet och fyllighet. Det slutar snyggt avrundat med bra balans mellan skarphet och velour. Lämplig för fjäderfä, kalvkött, fläsk och vilt samt vit eller röd mögelost.

Om produkten

Druvsorten St-Laurent tros vara en mutation av Pinot Noir, som har sitt ursprung i Bourgogne och som munkarna tog med sig till Thermen-regionen, där den idag anses vara en lokal druva. Det har många av Pinot Noirs dygder, men är lite svårt att odla, samtidigt som det ger ett litet utbyte. Detta var anledningen till att det försvann från Bourgogne och nästan övergavs i Österrike, ända fram till omkring 1999-2009, då vissa producenter i Thermen-regionen återupptäckte det bland dem Johanneshof Reinisch. Namnet St. Laurent kommer också från det faktum att druvorna vanligtvis börjar ändra färg till röd på helgen Skt. Laurentius Namndag den 10 augusti.

St. Laurent-druvorna för detta vin kommer från vingårdar runt Tattendorf, där den mycket mineraliska, djupa jorden (småsten, kalk, sand, lera) och de gynnsamma, varma klimatförhållandena är perfekta för röda druvor, inte minst Pinot Noir och St. Laurent. Vinrankorna är mellan 6 och 27 år gamla. Efter förföljelse och en mjuk krossning utsätts druvorna för en kort, sval hudmaceration för att optimera färg, arom och smakextrakt. Vinet flyttas sedan till träfat, där jäsning sker. Slutligen mognar vinet i ca. 12 månader på en kombination av stora träfat (3000 l.) Och begagnade barriques (225 l.).

I doften hittar du omedelbara, aromatiska och söta toner av vilda bär och körsbär, men också nyanser av marsipan och vanilj. Smaken är fruktig med bra struktur och ett fint tannin, vilket ger en bra kontrapunkt mot fruktens sötma. Med syresättning blir vinet tydligt mer komplexitet och fyllighet. Det slutar snyggt avrundat med bra balans mellan skarphet och velour. Lämplig för fjäderfä, kalvkött, fläsk och vilt samt vit eller röd mögelost.

Serving tips