Paul Jaboulet, Cotes du Rhone Rouge Parallele 2018 Magnum

449.00 kr.
customer-list-add

Paul Jaboulet, Cotes du Rhone Rouge Parallele 2018 Magnum

Paul Jaboulet, Cotes du Rhone Rouge Parallele 2018 Magnum

Vår utvärdering

Namnet Parallèle 45 kommer från den 45: e nordliga breddgraden, som går två km. från källarna i Jaboulet. Linjen anses vara gränsen till "le Midi", som fransmännen kallar södra Frankrike.

Vinet är tillverkat av 60% Grenache Noir och 40% Syrah, som kommer från 40 år gamla, ekologiskt odlade vinstockar i södra delen av Rhône, delvis från Rhônes högra strand med klassiska, runda avlagringar, delvis från Enclave des Papes nära Valréas, där undergrunden är lerig och kalkhaltig. Utbytet hålls nere till ca. 45 hl./ha. Grenache fermenteras i stora, temperaturkontrollerade rostfria tankar för att bevara fertilitet och friskhet, medan Syrah fermenteras separat i mindre träjäsningskärl, vilket ger fett och komplexitet. Efter blandning mognar vinet i 9 månader i ståltankar.

Vinet har en fin, blank, rubinröd färg. Doften utvecklas snabbt i glaset med djupa, komplexa toner av kryddor, körsbär och provensalska örter. Smaken har en fin torrhet, väl förpackad i velour, med inslag av bitter choklad, engelsk lakrits och röda bär. Det slutar med en utsökt svalhet som matchar kryddorna riktigt bra. De mjuka tanninerna visar tecken på en bra besparingspotential.

Om produkten

Namnet Parallèle 45 kommer från den 45: e nordliga breddgraden, som går två km. från källarna i Jaboulet. Linjen anses vara gränsen till "le Midi", som fransmännen kallar södra Frankrike.

Vinet är tillverkat av 60% Grenache Noir och 40% Syrah, som kommer från 40 år gamla, ekologiskt odlade vinstockar i södra delen av Rhône, delvis från Rhônes högra strand med klassiska, runda avlagringar, delvis från Enclave des Papes nära Valréas, där undergrunden är lerig och kalkhaltig. Utbytet hålls nere till ca. 45 hl./ha. Grenache fermenteras i stora, temperaturkontrollerade rostfria tankar för att bevara fertilitet och friskhet, medan Syrah fermenteras separat i mindre träjäsningskärl, vilket ger fett och komplexitet. Efter blandning mognar vinet i 9 månader i ståltankar.

Vinet har en fin, blank, rubinröd färg. Doften utvecklas snabbt i glaset med djupa, komplexa toner av kryddor, körsbär och provensalska örter. Smaken har en fin torrhet, väl förpackad i velour, med inslag av bitter choklad, engelsk lakrits och röda bär. Det slutar med en utsökt svalhet som matchar kryddorna riktigt bra. De mjuka tanninerna visar tecken på en bra besparingspotential.

Serving tips