Philippe Bouzereau, Meursault Les Grands Charrons 2019

578.00 kr.
customer-list-add

Philippe Bouzereau, Meursault Les Grands Charrons 2019

Philippe Bouzereau, Meursault Les Grands Charrons 2019

Vår utvärdering

Meursault "Les Grands Charrons" från Château de Cîteaux produceras med druvor från paketet med samma namn på 0,95 ha. Vinrankorna planterades 1950, 1981, 1987 och 1997. Jorden är mycket djup och består mest av lera i den nedre delen av fältet och en blandning av jord och småsten längre upp. Plogning mellan raderna utövas och därför används inga herbicider. Sjukdomskontroll utförs i enlighet med ”Lutte Raisonnée” -reglerna. Vinet fermenteras på ekfat med kontinuerlig "batonnage" (omrörning). Efter jäsning mognar vinet på fat i 12 månader, varav 25% av fat är nya. Innan flaskan tappas, klaras vinen lätt men filtreras inte för att upprätthålla optimal frukt och finess.

Till och med i sin ungdom har Meursault "Les Grands Charrons" en fin, gyllene nyans i färg, och doften är mycket koncentrerad och exotisk med nyanser av orange, citrusfrukter och lite vanilj. Smaken är väldigt intensiv och har både fetma och skarphet. Efter ett par år på banan får vinet en mycket fin harmoni mellan den mogna och öppna doften och den mycket rena och nästan lite mineralstrukturen.

Vinet är väl lämpat för alla kraftfulla och exotiska skaldjurrätter men kommer också att vara bra som vitt vin för fjäderfä eller t.ex. för kalvfrikasser. Meursault ska serveras i stora burkar, eftersom det gynnas av lite syresättning. Servera kyld men inte iskallt.

Om produkten

Meursault "Les Grands Charrons" från Château de Cîteaux produceras med druvor från paketet med samma namn på 0,95 ha. Vinrankorna planterades 1950, 1981, 1987 och 1997. Jorden är mycket djup och består mest av lera i den nedre delen av fältet och en blandning av jord och småsten längre upp. Plogning mellan raderna utövas och därför används inga herbicider. Sjukdomskontroll utförs i enlighet med ”Lutte Raisonnée” -reglerna. Vinet fermenteras på ekfat med kontinuerlig "batonnage" (omrörning). Efter jäsning mognar vinet på fat i 12 månader, varav 25% av fat är nya. Innan flaskan tappas, klaras vinen lätt men filtreras inte för att upprätthålla optimal frukt och finess.

Till och med i sin ungdom har Meursault "Les Grands Charrons" en fin, gyllene nyans i färg, och doften är mycket koncentrerad och exotisk med nyanser av orange, citrusfrukter och lite vanilj. Smaken är väldigt intensiv och har både fetma och skarphet. Efter ett par år på banan får vinet en mycket fin harmoni mellan den mogna och öppna doften och den mycket rena och nästan lite mineralstrukturen.

Vinet är väl lämpat för alla kraftfulla och exotiska skaldjurrätter men kommer också att vara bra som vitt vin för fjäderfä eller t.ex. för kalvfrikasser. Meursault ska serveras i stora burkar, eftersom det gynnas av lite syresättning. Servera kyld men inte iskallt.

Serving tips