Redentore, Merlot IGT Delle Venezie 2016

233.00 kr.

Redentore, Merlot IGT Delle Venezie 2016

Redentore, Merlot IGT Delle Venezie 2016

Vår utvärdering

Merlot "Redentore" är tillverkad av 100% Merlot, som erhålls från De Stefanis vingårdar i nordöstra Italien, där en jord av kalksten och stenavlagringar och lera, och ett milt och torrt klimat ger perfekta förutsättningar för vinodling. Vingårdarna planteras med 4 000-8 400 vinstockar / ha. som alla ger få men mycket koncentrerade druvor. En grön skörd utövas där de svagare klasarna tas bort under sommaren. Skörden sker vanligtvis i slutet av september, när druvorna är optimalt mogna, smakfulla och aromatiska och har fått en bra, rundad tannin, som inte ger för "gröna" viner.

Som alla andra viner på gården odlas Merlot "Redentore" med organiska och biodynamiska tekniker. jäst med druvornas egna jästceller och utan tillsats av svavel. Efter strippning och lätt mosa av druvorna börjar jäsningen, som äger rum på en stålbehållare, spontant. Efter pressning genomgår vinet en malolaktisk jäsning och överförs sedan till små franska träfat (225 l., Tillverkad av min. 200 år gammal ek), där det mognar i ca. 12 månader på sin "lögn" med kontinuerlig omrörning (batonnage), för att ge optimal smak och smakekstrakt samt större fullhet. Vinet dräneras efter en naturlig sedimentering och utan filtrering.

Merlot "Redentore" har en mörk, rubinröd färg. Den är ganska fräsch och aromatisk i doften med nyanser av körsbär, färska mandlar och valnötter, men också mörkare anteckningar av vilda björnbär, svarta vinbärbuskar, mjuka kryddor och lite vanilj från träskålen. Några av de mörka tonerna i doften är tydligare i smaken, särskilt spännande nyanser av mogna körsbär och mild, svartpeppar. Vinet slutar färskt och krispigt. Det är en mycket klassisk Veneto / Friuli-stil Merlot, mycket harmonisk och välgjord, med massor av karaktär från nyplockade frukter / druvor, och exakt med "touch" av vildhet Merlot viner kanske gillar.

Om produkten

Merlot "Redentore" är tillverkad av 100% Merlot, som erhålls från De Stefanis vingårdar i nordöstra Italien, där en jord av kalksten och stenavlagringar och lera, och ett milt och torrt klimat ger perfekta förutsättningar för vinodling. Vingårdarna planteras med 4 000-8 400 vinstockar / ha. som alla ger få men mycket koncentrerade druvor. En grön skörd utövas där de svagare klasarna tas bort under sommaren. Skörden sker vanligtvis i slutet av september, när druvorna är optimalt mogna, smakfulla och aromatiska och har fått en bra, rundad tannin, som inte ger för "gröna" viner.

Som alla andra viner på gården odlas Merlot "Redentore" med organiska och biodynamiska tekniker. jäst med druvornas egna jästceller och utan tillsats av svavel. Efter strippning och lätt mosa av druvorna börjar jäsningen, som äger rum på en stålbehållare, spontant. Efter pressning genomgår vinet en malolaktisk jäsning och överförs sedan till små franska träfat (225 l., Tillverkad av min. 200 år gammal ek), där det mognar i ca. 12 månader på sin "lögn" med kontinuerlig omrörning (batonnage), för att ge optimal smak och smakekstrakt samt större fullhet. Vinet dräneras efter en naturlig sedimentering och utan filtrering.

Merlot "Redentore" har en mörk, rubinröd färg. Den är ganska fräsch och aromatisk i doften med nyanser av körsbär, färska mandlar och valnötter, men också mörkare anteckningar av vilda björnbär, svarta vinbärbuskar, mjuka kryddor och lite vanilj från träskålen. Några av de mörka tonerna i doften är tydligare i smaken, särskilt spännande nyanser av mogna körsbär och mild, svartpeppar. Vinet slutar färskt och krispigt. Det är en mycket klassisk Veneto / Friuli-stil Merlot, mycket harmonisk och välgjord, med massor av karaktär från nyplockade frukter / druvor, och exakt med "touch" av vildhet Merlot viner kanske gillar.

Serving tips