Redentore, Refosco IGT Delle Venezie 2019

179.00 kr.

Redentore, Refosco IGT Delle Venezie 2019

Redentore, Refosco IGT Delle Venezie 2019

Vår utvärdering

Refosco "Redentore" används druvsorten Refosco dal Peduncolo Rosso, som tros komma från Venezia / Friuli-området och har blivit populärt igen de senaste åren efter att det nästan försvunnit från området. Druvorna för detta vin plockas upp vid De Stefanis vingårdar i nordöstra Italien, där en jord av kalk- och klippavlagringar samt lera, och ett milt och torrt klimat ger perfekta förutsättningar för att odla denna druvsort.

Precis som alla andra viner på gården odlas Refosco "Redentore" med organiska och biodynamiska tekniker. jäst med druvs egna (vilda) jästceller och utan tillsats av svavel. Efter strippning och lätt mosa av druvorna börjar jäsningen spontant i specialbyggda jästtankar. Efter 10-15 dagar flyttas vinet till vanliga ståltankar där det avslutar sin jäsning. Efter pressning genomgår vinet en malolaktisk jäsning på tanken och överförs sedan till små franska träfat (225 l, gjorda av minst 200 år gammal ek), där det mognar i ca. 12 månader på sin "lögn", för att ge optimal smak och smakekstrakt samt större fyllighet. Vinet dräneras efter en naturlig sedimentering och utan filtrering.

Refosco "Redentore" har en fin, glansig, rubinröd färg. Det är mycket i den klassiska stilen i vinhuset, med en ren, aromatisk, krispig och fruktig karaktär, där duften hittar anteckningar av hallon, tranbär, mörk choklad och lite vanilj i doften. I smak är vinet förvånansvärt avrundat och sammetiskt och har samtidigt god skärpa och konsistens. Här kommer nyanser av vilda björnbär, lakrits, exotiskt trä och lite körsbär. Det slutar med en lång eftersmak, med goda kryddor och - återigen - en mycket charmig och förförisk, rundad stil. Ett mycket välgjordt och samtidigt komplicerat vin.

Om produkten

Refosco "Redentore" används druvsorten Refosco dal Peduncolo Rosso, som tros komma från Venezia / Friuli-området och har blivit populärt igen de senaste åren efter att det nästan försvunnit från området. Druvorna för detta vin plockas upp vid De Stefanis vingårdar i nordöstra Italien, där en jord av kalk- och klippavlagringar samt lera, och ett milt och torrt klimat ger perfekta förutsättningar för att odla denna druvsort.

Precis som alla andra viner på gården odlas Refosco "Redentore" med organiska och biodynamiska tekniker. jäst med druvs egna (vilda) jästceller och utan tillsats av svavel. Efter strippning och lätt mosa av druvorna börjar jäsningen spontant i specialbyggda jästtankar. Efter 10-15 dagar flyttas vinet till vanliga ståltankar där det avslutar sin jäsning. Efter pressning genomgår vinet en malolaktisk jäsning på tanken och överförs sedan till små franska träfat (225 l, gjorda av minst 200 år gammal ek), där det mognar i ca. 12 månader på sin "lögn", för att ge optimal smak och smakekstrakt samt större fyllighet. Vinet dräneras efter en naturlig sedimentering och utan filtrering.

Refosco "Redentore" har en fin, glansig, rubinröd färg. Det är mycket i den klassiska stilen i vinhuset, med en ren, aromatisk, krispig och fruktig karaktär, där duften hittar anteckningar av hallon, tranbär, mörk choklad och lite vanilj i doften. I smak är vinet förvånansvärt avrundat och sammetiskt och har samtidigt god skärpa och konsistens. Här kommer nyanser av vilda björnbär, lakrits, exotiskt trä och lite körsbär. Det slutar med en lång eftersmak, med goda kryddor och - återigen - en mycket charmig och förförisk, rundad stil. Ett mycket välgjordt och samtidigt komplicerat vin.

Serving tips