Vega Medien Cava, Uveste Valencia, Brut Øko.

149.00 kr.

Vega Medien Cava, Uveste Valencia, Brut Øko.

Vega Medien Cava, Uveste Valencia, Brut Øko.

Vår utvärdering

Vega Medien Brut Organic är gjord på lika delar av Chardonnay och Macabeo, som samlas på utvalda paket på ekologiska odlade vingårdar i Requena. Druvorna handplockas i små lådor för att undvika mashing och oxidation under transporten till källaren. Efter en mild pressning, välja den bästa delen av mustet, sker fermentering på ståltankar. "Basic Wine" mognas sedan i några månader på sin "lögn" i ståltankar och sedan fermenteras i 18 månader efter "Méthode Traditional" tekniken. Cava har en ljusgul färg med grön snitt. Bubblorna är små, livliga och ihållande. Aromen är omedelbar och fruktig med nyanser av vita blommor, citrusfrukter och druvor och lite persikor. Smaken är färsk och elegant med en god fruktjuice, som lyftes väl av en god syra. Eftersmaken är ganska lång och elegant. En mousserande som bara ska avnjutas. Serveras som aperitif, men även för rätter med fisk och skaldjur och för sushi.aperitif, men även för rätter med fisk och skaldjur och för sushi.

Om produkten

Vega Medien Brut Organic är gjord på lika delar av Chardonnay och Macabeo, som samlas på utvalda paket på ekologiska odlade vingårdar i Requena. Druvorna handplockas i små lådor för att undvika mashing och oxidation under transporten till källaren. Efter en mild pressning, välja den bästa delen av mustet, sker fermentering på ståltankar. "Basic Wine" mognas sedan i några månader på sin "lögn" i ståltankar och sedan fermenteras i 18 månader efter "Méthode Traditional" tekniken. Cava har en ljusgul färg med grön snitt. Bubblorna är små, livliga och ihållande. Aromen är omedelbar och fruktig med nyanser av vita blommor, citrusfrukter och druvor och lite persikor. Smaken är färsk och elegant med en god fruktjuice, som lyftes väl av en god syra. Eftersmaken är ganska lång och elegant. En mousserande som bara ska avnjutas. Serveras som aperitif, men även för rätter med fisk och skaldjur och för sushi.

Serving tips